Ook Grand Prix van Nederland, Spanje en Monaco afgelast

De laatste week werd er al druk gespeculeerd, maar vanmiddag heeft de FIA officieel bekendgemaakt dat de GP van Nederland, Spanje en Monaco uitgesteld worden naar een later tijdstip dit jaar. Ondertussen heeft de Automobile Club de Monaco al laten weten geen andere mogelijkheid te zien om het evenement alsnog op een later tijdstip te houden dit jaar. Eerder deze week werden ook de wedstrijden in Bahrein, China en Vietnam opgeschort. Samen met de GP van Australië die op het allerlaatste moment geannuleerd werd, moet er gezocht worden naar een nieuwe datum voor zes races.

“Gekeken naar de voortdurende verspreiding van het coronavirus wereldwijd en in overleg met de drie promotors, werd vandaag bevestigd om de GP van Nederland, Spanje en Monaco uit te stellen. De veiligheid en de gezondheid van de medewerkers, deelnemers en de fans zijn onze voornaamste zorg op dit moment. Samen met de promotors zal de Formule 1 en de FIA nauw blijven samenwerken om een alternatieve datum voor elke GP te vinden.”

Eerder deze week maakte de FIA al bekend de zomerstop te schrappen en te verplaatsen naar de periode maart-april. Dat biedt dan weer de mogelijkheid om in de zomermaand augustus enkele races te laten plaatsvinden. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!