Ook in 2021 draagt AC Motorsport zijn steentje bij!

AC Motorsport, het team van Arnaud Quédé dat een vaste waarde is geworden in de VW Fun Cup powered by Hankook, krijgt er maar niet genoeg van! De #281, Pure-kampioen in 2019, staat immers aan de vooravond van een volledig seizoen 2021.

“Zoals dat voor iedereen het geval was, bleven we in 2020 op onze honger zitten”, legt Arnaud Quédé uit. “We kunnen dus niet wachten om weer van het asfalt te proeven en te genieten van de sfeer in de VW Fun Cup waar we zo van houden.”

De structuur gebaseerd in Couthuin, dicht bij Andenne, zal dit jaar dus opnieuw van de partij zijn. “Ik hou van continuïteit en geloof in loyaliteit”, verduidelijkt Arnaud. “Verwacht dus geen grote wijzigingen! Op de #281 zien we eens te meer de Fransman Benoit Arnaudet, een gekend gezicht op die auto, en Geert Windels, die er in 2020 al bij was. Naar goede gewoonte ben ik de derde man en binnenkort zouden we ook de naam van de vierde rijder moeten kennen.”

Na de titel in Pure van 2019, voor teams met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring, koestert het viertal van de #281 uiteraard hoge ambities. “Het tegenovergestelde zou bizar zijn”, grapt de teambaas. “Mikken op de titel is misschien wat te hoogmoedig, maar we hopen minstens op het algemene podium van de categorie te staan op het einde van het seizoen.”

Naast de #281 zal AC Motorsport nog andere wagens inschrijven in de loop van het seizoen. “We zouden op z’n minst drie Evo3’s moeten zien tijdens de 8 Uur van Spa-Francorchamps en zoals gewoonlijk zal de 25 Hours opnieuw een van de hoogtepunten vormen van ons jaar, wat ook zal blijken uit onze inbreng”, gaat Arnaud door. “Over het algemeen kiezen we voor kwaliteit boven kwantiteit, wat wil zeggen dat we niet meer zoveel wagens zullen inzetten als in het verleden. Maar wat we doen, doen we goed!”

Om af te sluiten nog een verrassing uit het kamp van AC Motorsport. “Tijdens de race in Mettet zal Geert niet op de #281 rijden”, sluit de patron af. “Maar het is voor de goede zaak! Hij zal op een andere auto immers een leuk, familiaal team vormen met zijn zoon Charles. Het programma van de wedstrijd leent zich ertoe, met twee races van twee uur die ideaal zijn voor debutanten.”

Afspraak dus op 20 en 21 maart voor de Test & Discovery Days op het Circuit Jules Tacheny de Mettet!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!