Ook voor tweevoudig DTM-kampioen René Rast is Audi-exit moeilijk te aanvaarden

Audi kondigde maandag aan dat ze aan het einde van seizoen 2020 de stekker uit hun 20-jarige DTM-programma zal trekken om zich verder te concentreren op de Formule E en racen met klanten. De raad van bestuur  AUDI AG nam deze beslissing mede in het licht van de economische uitdagingen als gevolg van de corona-pandemie, dit zal de belangrijkste reden zijn om een punt te zetten achter hun DTM-activiteiten.

René Rast, die met Audi twee van de laatste drie DTM-titels won,  geeft toe dat het nieuws nog steeds moeilijk te aanvaarden is.

“Aan elke reis komt een einde! Het voelde alsof ik nog maar net aan mijn reis in de DTM was begonnen en dat er nog veel meer zou volgen, maar ik zal doorgaan met motorsport. Sommigen van jullie weten welk pad ik in de motorsport heb moeten afleggen en hoeveel obstakels ik moest passeren totdat ik eindelijk de DTM bereikte in 2017. Het was de moeilijkste reis van mijn leven, maar die reis bracht me ook tot die persoon die ik nu ben. Ik ben dankbaar dat die droom van de DTM altijd mijn geest scherp en vastberaden hield, omdat ik altijd het doel had om de DTM te winnen, op elk moment wanneer ik tijdens mijn carrière in een racewagen zat. Maar als je plotseling dat ene ding kwijtraakt dat je zo lang op de been heeft gehouden, is het moeilijk te aanvaarden. Toch zal ik niet opgeven, motorsport blijft een groot deel van mijn leven en als het geen DTM is, zal het iets anders zijn. Maar laat ons nu hopen dat we snel terug kunnen racen in onze DTM-auto’s en die AUDI RS5’s het afscheid kunnen geven dat ze verdienen. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de ongelooflijke steun van de afgelopen dagen. Op die momenten ben ik zo dankbaar dat er zo’n sterke gemeenschap achter me staat”, liet René Rast weten op zijn social media.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!