Ook VW Fun Cup lanceert een online kampioenschap

Kronos Events heeft het genoegen om de lancering van een virtuele versie van de VW Fun Cup powered by Hankook aan te kondigen. De VW e-Fun Cup powered by Hankook, het officiële esports-kampioenschap voor de Racekevers, zal bestaan uit vier verschillende wedstrijden en gaat van start begin mei.

In samenwerking met Motori nella Legenda, een organisatie gelinkt aan de Italiaanse VW Fun Cup-rijder Claudio Cappelli, werd de afgelopen weken een waarheidsgetrouwe versie van de VW Fun Cup ontwikkeld voor de game Assetto Corsa, met de officiële stickers en erg gelijkaardige prestaties aan de Evo3. Deze week werd alvast een ‘testroom’ geopend waarin de auto aan de tand kan gevoeld worden op het Circuit de Spa-Francorchamps, waar de openingsrace van het virtuele kampioenschap zal plaatsvinden. Voor de fans worden alle wedstrijden rechtstreeks uitgezonden op YouTube, met commentaar in het Frans en het Nederlands.
 
Om te racen, moet u weinig moeite doen. U heeft Assetto Corsa nodig voor Windows PC en moet de auto downloaden op het forum van Motori nella Legenda. In de ‘testroom’ worden tegelijk 36 rijders toegelaten en 500 rijders krijgen de kans om een chrono neer te zetten. Meer technische informatie vindt u hier.
 
De inschrijvingsprijs voor het kampioenschap is meer dan redelijk en licentiehouders van de RACB zullen speciale voorwaarden genieten. In die prijs zit trouwens niet alleen de deelname inbegrepen aan de vier wedstrijden, maar ook een livery naar keuze, bijvoorbeeld op basis van een auto uit het seizoen 2019 van de VW Fun Cup powered by Hankook of een gepland ontwerp voor het seizoen 2020. Om te beginnen wordt er geracet op drie gekende circuits, stuk voor stuk vaste waarden voor Kronos Events en zijn rijders.
 
De finale zal vervolgens plaatsvinden op een ‘exotische’ locatie. Dat circuit wordt bepaald door… u, na een stemming op de Facebookpagina van de VW Fun Cup. Meer details over de verschillende circuits, de exacte kalender en het format van de wedstrijden wordt binnenkort bekendgemaakt.
 
“Net als het team van Kronos Events, hunkeren ook onze rijders duidelijk naar competitie”, bevestigt Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “Om die reden zijn we meer dan gelukkig om een virtueel alternatief aan te bieden met de VW e-Fun Cup powered by Hankook, een officieel kampioenschap van de VW Fun Cup. De rijders zullen zich kunnen uitleven en dat is het belangrijkste in deze periode. Hopelijk zijn ze vergevingsgezind, want dit is voor ons een debuut als organisator van online races! (lacht) We zijn dan ook bereid om te luisteren naar hun mening en ons concept in functie daarvan aan te passen. We zijn in ieder geval razend enthousiast!”

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!