Op 8, 9 en 10 juli hangt er elektriciteit in de lucht… op Circuit Zolder

Op 8, 9 en 10 juli ontvangt Circuit Zolder het eerste full elektrische autosportevenement uit zijn geschiedenis, met bovendien een heus Salon voor elektrische wagens. Bovenaan de affiche staat de Belgische manche van de FIA ETCR, de spectaculaire competitie voor elektrische toerwagens, maar ook de elektrische eenzitters van de ERA Series Europe 2022 zullen voor spektakel zorgen. Dat kampioenschap heeft zijn basis, net als het circuit uiteraard, in Limburg. Tijdens het raceweekend kan het publiek ook kennismaken met de elektrische auto’s die vandaag op onze wegen te zien zijn, want heel wat constructeurs zullen drie dagen lange present tekenen om hun auto’s in de kijker te zetten. 
 
Elektrische autosport is geen verre droom meer, maar een echte realiteit. Dat bewijzen ondertussen de diverse competities met eenzitters, rallycrosswagens en met toerwagens die meer en meer succes kennen. Circuit Zolder is een circuit met een schitterend verleden, maar het Limburgse asfalt wil ook morgen nog een belangrijke rol in de autosport spelen. Met die missie in het achterhoofd opent Circuit Zolder op 8, 9 en 10 juli zijn deuren voor de elektrische auto en de elektrische autosport.
 
Harry Steegmans, Directeur Circuit Zolder: “We werken inderdaad hard aan de toekomst van het circuit en naast de traditionele afspraken zoals de Europese NASCAR of de 24 Hours of Zolder en ook de terugblik op het verleden met onze Historic Grand Prix, kijken wij ook naar morgen. Die blik op de toekomst zetten we nu ook in feiten om, want we gaan op onze omloop elektrisch racen. Op 8, 9 en 10 juli ontvangen wij zowel de FIA ETCR als de ERA Series Europe 2022, twee raceseries die het zuiver met elektriciteit doen. Bovendien zal Circuit Zolder drie dagen lang in het teken van de elektrische mobiliteit staan, met een heus Salon voor elektrische voertuigen. De constructeurs komen er hun state of the art elektrische wagens voorstellen aan het brede publiek, een publiek dat wij massaal willen ontvangen. Voor ons is dit een brug naar morgen, die volledig strookt met het DNA van het circuit.
 
De FIA ETCR telt dit seizoen zeven meetings en voor de vijfde afspraak komt de World Cup naar ons land.
 
Xavier Gavory, Directeur FIA ETCR: “De FIA ETCR is vorig seizoen gestart als Pure ETCR en het is een competitie voor elektrische toerwagens, waarin afgelopen seizoen Hyundai, Cupra en Alfa Romeo actief waren, met bekende namen als Mattias Ekström, de latere kampioen, Augusto Farfus en de jonge belofte Mikel Azcona of ook Jordi Gené. Zij racen in rechtstreekse duels in een intens format dat echt bol van het spektakel staat. Voor ons is het FIA ETCR een showcase om te bewijzen dat elektrische auto’s perfect voor autosport geschikt zijn en wij willen het brede publiek laten zien tot wat deze auto’s in staat zijn. We garanderen zo ook de plaats van de autosport in de wereld van morgen. Wij komen ook niet toevallig naar Circuit Zolder, want met de aanwezigheid van zonnepanelen en windmolens maakt Circuit Zolder ook de brug naar morgen.
 
Ook de ERA Series Europe 2022 zal dus op Circuit Zolder racen en die serie heeft zijn thuisbasis in Limburg. De ERA Series Europe 2022 is de eerste competitie in de wereld voor instap eenzitters, vergelijkbaar met wat ooit de Formula Ford of Formula Renault voor de traditionele autosport waren.
 
Dieter Vanswijgenhove, Technisch en Business Directeur: “Inderdaad, wij willen de jonge wolven uit het karting de kans bieden om zich in de kijker te rijden met onze elektrische eenzitters. Onze wagens sluiten aan bij de bekende formules van vandaag, maar dan niet met een verbrandingsmotor, maar wel met een elektromotor van 130 kW of 165 à 170 pk, voor een gewicht van 690 kilogram, rijder inbegrepen. Het format is klassiek, met vrije trainingen en twee kwalificaties gevolgd door twee sprintraces van 20 minuten. Onze kalender telt vijf meetings, vijfmaal in het kader van de FIA ETCR en dus doen wij ook ons thuiscircuit Circuit Zolder aan, daar waar de wagen ontwikkeld is. ERA is een Limburgs bedrijf, met in zijn rangen ook Rudi Penders. Wij werken overigens ook nauw met de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen samen, wat het Vlaamse karakter van deze serie nog versterkt.”   

Bron: Circuit Zolder

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!