Opnieuw een podium voor Independent Motorsports!

Na de zege in de 24 Hours of Zolder trok Independent Motorsports vol moed richting Spa-Francorchamps voor een race over 180 minuten in het kader van het Racing Festival. Xavier Stevens, Koen Wauters en Kris Wauters sloten de wedstrijd wederom af met een verdiende podiumplaats, de vierde reeds van het seizoen.

Onder een stralende herfstzon werd de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship 2018 op gang geschoten. Koen Wauters nam de start, maar die verliep niet geheel volgens plan. “Voor mij gebeurden enkele incidenten, waardoor ik moest anticiperen en dat heeft ons meteen enkele plaatsen gekost. Ik heb tijdens de rest van mijn stint getracht terug wat posities goed te maken, maar ten opzichte van onder andere de prototypes is dat geen eenvoudige zaak. Onze Porsche is beter qua topsnelheid, maar de prototypes kunnen ongelooflijk laat remmen en zijn veel sneller in de bochtencombinaties. Als je begint te duelleren met hen, kost je dat vaak handen vol tijd. Ik heb geprobeerd het gat op de concurrentie terug te verkleinen tot Xavier Stevens mij afloste.”

Ongeveer halfweg de reguliere wedstrijdduur neutraliseerde een safety car de race, waarbij Independent Motorsports Xavier Stevens naar de box riep om het stuur op zijn beurt door te geven aan Kris Wauters. “De safety car is een bepalende factor geweest voor ons in die zin dat het team zijn strategische sterkte kunnen tonen heeft. Dankzij een goed uitgekiende stop, konden we de PK Carsport Porsche van Tom Boonen en Bert Longin terug passeren. Onze wagen kende wel een probleem met het differentieel dat ons ervan verhinderde voor de volle 100% te pushen, dat is jammer want de strijd om de zege was uitermate spannend!”

Kris Wauters vertrok met het mes tussen de tanden voor de slotstint in de jacht op een tweede plaats achter Belgium Racing, dat met een Porsche 911 van de laatste generatie over een gevoelig snellere wagen beschikte. Aan het stuur van zijn gehavende wagen zag Kris Wauters de Porsche van PK Carsport steeds groter worden in de achteruitkijkspiegel en uiteindelijk moest hij de bolide van het Limburgse team voorlaten. “Zonder het tijdsverlies in het begin van de wedstrijd en het technische probleem, had de strijd waarschijnlijk heel anders uitgedraaid. Goed, het zij nu zo, het team heeft een strategisch zeer sterke wedstrijd afgewerkt en zowel Koen, Xavier als ikzelf hebben ons steentje bijgedragen. Vanzelfsprekend hadden we liever een trapje hoger gestaan op het podium, maar een vierde ereplaats op vijf wedstrijden dit seizoen is alleszins een mooie bekroning!”

De volgende afspraak is de seizoensfinale te Circuit Zolder, een wedstrijd over 125 minuten die wordt verreden in een “American Style” weekend met onder meer ook de finales van het Europese Kampioenschap NASCAR. See you in Zolder!

Kalender Belcar Endurance Championship 2018

7-8 april: Zolder 125´- New Race Festival (met de Blancpain GT Series)
2-3 juni: Spa 180´- Spa Euro Race
30 juni-1 juli: Zolder 180´ – Zolder Superprix
9, 11-12 augustus: Zolder – Eleven Sports 24 Hours of Zolder
29-30 september: Spa 180´- Racing Festival
20-21 oktober: Zolder 125´- American Festival NASCAR Finals

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!