Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche 911 GT3 Cup-auto’s op de startgrid van tien teams, waaronder Allied-Racing, CarTech Motorsport Bonk, Fach Auto Tech, GP Elite, HP Racing International met Huber en HRT Performance. 

PCCD 2022 Porsche ADAC
PCCD 2022 – CIRCUIT ZANDVOORT

Huber Racing vestigt een record met zeven racewagens. Het kampioenschap omvat ook de Porsche Carrera Cup Deutschland Talent Pool, die opkomende jonge coureurs ondersteuning biedt op het gebied van fitness, voeding, media en professionele begeleiding. Acht coureurs uit vier verschillende landen, waaronder Janne Stiak, die met 16 jaar en 49 dagen een nieuw record vestigt als jongste coureur in de Porsche Carrera Cup Deutschland, zullen dit jaar deelnemen aan de talentenpool. 

PCCD Porsche 2022
Porsche Carrera Cup Deutschland 2022 – Hockenheimring – Larry ten Voorde

Het kampioenschap omvat races op circuits in vier Europese landen, waarbij de openingsronde in het kader van het FIA WEC-programma wordt verreden op Spa-Francorchamps. Op de Hockenheimring in Baden-Württemberg wordt het “Festival of Dreams” gehouden, ter ere van de 75e verjaardag van Porsche sportwagens, waaraan ook Porsche Carrera Cup Benelux en de ADAC GT Masters deelnemen. De andere zes evenementen op de kalender van de one-make cup worden verreden in het kader van de DTM, met de seizoensfinale op Hockenheim in oktober.

Porsche 2022 PCCD Porsche Carrera Cup Deutschland
Porsche Carrera Cup Deutschland Red Bull Ring – Laurin Heinrich

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!