Pascal Wehrlein domineert in Monaco, Stoffel Vandoorne knap tweede

Pascal Wehrlein winnaar in de derde manche van de Race at Home Challenge op het virtuele circuit van Monaco. Ook de poleposition ging naar Wehrlein die net 0,01 seconde sneller was dan onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Vandoorne probeerde bij de start nog aan te dringen bij Wehrlein door wat later op de rem te gaan, maar werd door de achtervolgende Venturi van Edoardo Mortara die als derde op de grid was begonnen aangereden in de eerste bocht. Vandoorne kwam even dwars op de weg, maar door een tweede aanrijding van Mortara stond hij weer goed op het asfalt en kon zijn tweede plaats behouden. Door deze actie volgde er een massacrash in de tweede bocht waardoor het hele veld door elkaar geschud werd.

Dit stelde Wehrlein in staat om aan het einde van de eerste ronde een kloof te slaan van 1,8 seconden op zijn achtervolger, vervolgens behaalde hij de overwinning met bijna 4 seconden op Vandoorne. Maximilian Günther die vanop de zesde startplaats moest vertrekken eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

Maximilian Günther blijft nog steeds aan de leiding in de tussenstand, met 21 punten voorsprong op Wehrlein en 25 op Robin Frijns en Stoffel Vandoorne. Simracer Kevin Siggy domineerde vanop poleposition de hele wedstrijd in de Challenge-race, met deze overwinning komt hij nog steviger aan de leiding te staan in het kampioenschap.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!