PCCB: Flinke progressie voor Michiel Haverans in Barcelona

Michiel Haverans betwistte voor de tweede maal in zijn carrière een meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux. Op het F1-circuit van Barcelona kwam hij opnieuw in actie op een voor hem onbekende omloop. De drukke planning leidde er bovendien toe dat de trainingen en kwalificaties op vrijdag gepland stonden en beide sprintraces op zaterdag werden afgewerkt. Het was dus van groot belang om de foutenlast zo laag mogelijk te houden om het verloop van het weekend niet te hypothekeren, iets waar de Belgium Racing-rijder met brio in slaagde.

“Ik ben tevreden met het weekend, enkel jammer van die aanrijding in de tweede wedstrijd”, vertelde Michiel Haverans op zaterdagavond. “De eerste vrije training op vrijdagochtend betekende meteen ook mijn allereerste meters op het circuit van Barcelona. Niettemin zat het wel snor met mijn snelheid. We besloten voor de tweede sessie de afstelling van de wagen te wijzigen, maar dat was achteraf gezien niet de juiste beslissing. Bij de kwalificaties ’s avonds ging het beter, al kreeg ik in mijn beide snelle ronden af te rekenen met verkeer en was de chrono niet echt representatief voor mijn gevoel in de wagen. Daardoor kon ik de races pas starten vanaf een 13e en 14e plaats, iets lager dus dan we hadden gehoopt.”

“Omdat enkele uren na de eerste race al de tweede wedstrijd geprogrammeerd stond, wilde ik absoluut schade vermijden”, vervolgde de Belgium Racing-rijder. “Ik kende een goede start in de eerste heat, al ging ik achteraf bekeken iets té voorzichtig van start. Daardoor verloor ik enkele plaatsen en kwam ik terecht in een direct duel met een Am-rijder. Rijders uit die klasse hebben ABS op hun bolide, wat toch wel een groot voordeel is, zeker op een circuit als Barcelona dat enkele zware remzones kent. Ik beschikte duidelijk over meer snelheid, maar het vloeiende tracé nodigt niet echt uit tot inhalen en in de remzones kon ik, vanwege het gebrek aan ABS op mijn wagen, nooit echt een verschil maken. Ik bracht de wagen heelhuids aan de meet en dat was voor mij doorslaggevend. De start van de tweede race verliep analoog aan die van de eerste, met dat verschil dat ik besloot iets steviger te verdedigen. Daarbij raakte een concurrent mijn voorwiel, waardoor de stuurstang gebogen werd en ik in de grindbak belandde. Einde verhaal, jammer genoeg, maar incidenten horen bij racen. Als ik echter kijk naar de progressie die ik dit weekend gemaakt heb, zijn er genoeg redenen om tevreden te zijn.”

“Michiel kwam dit weekend in aanraking met heel wat belangrijke aspecten van het racen”, stelde Marc Goossens, Program Manager bij Belgium Racing. “Enerzijds waren er de hoge temperaturen en de daaraan gekoppelde invloed op het weggedrag van de wagen. Anderzijds tekenden er heel wat concurrenten present, met grote verschillen in ervaring en snelheid. Michiel had weinig ervaring op dit circuit en in sprintraces betaal je dat cash. Ik merk echter dat hij stappen zet, zo waren zijn beide starts goed en verdedigde hij in race 2 ook forser. Duidelijke progressie, precies wat we verwachtten. Als deel van het leerproces, zal Michiel ook moeten inzien waar zijn wagen te positioneren op het circuit en wanneer hij kan en moet verdedigen. Als team zijn we fier op wat Michiel dit weekend wederom getoond heeft.”

De volgende afspraak voor Belgium Racing is over drie weken. Dan trekt het Belcar Endurance Championship namelijk naar de befaamde Nürburgring.

Bron: Belgium Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!