PCCB: Glenn van Parijs wint de openingsronde in Spa

Glenn van Parijs heeft de seizoensopener van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023 gewonnen. Robert de Haan en Keagan Masters vervolledigen de top drie.

Eerder op de dag had onze landgenoot uit Hasselt zich al verzekerd van de poleposition. Van Parijs kwam goed weg bij de start en kwam als eerste door La Source, op de voet gevolgd door Robert De Haan, waarna hij dominant naar de overwinning kon rijden. De eerste race van het nieuwe seizoen eindigde achter de safety car vanwege een regenbui die het circuit van Spa in de laatste minuten onvoorspelbaar maakte.

WEC 2023
Sam Dejonghe

Achter Van Parijs (August by NGT) en De Haan (Richardson Racing) werd fel gestreden om de laatste trede van het podium. Keagan Masters (Ombra Racing) won de strijd om de derde plaats voor Benjamin Paque (August by NGT) die knap vierde werd voor gastrijder Lucas Groeneveld (Team GP Elite) en Sam Dejonghe (RedAnt Racing).

In de PRO-AM-klasse kwam Ryan Ratcliffe (Revs Motorsport) als winnaar uit de bus, terwijl Philippe Wils in de AM-klasse de eerste plaats opeiste.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!