PCCB: In Assen begint de tweede seizoenshelft

Sinds de start van het seizoen kon het keer op keer worden vastgesteld: het gaat goed met de Porsche Carrera Cup Benelux. Goed gevulde startgrids, spannende races en steeds meer prestigieuze meetings. Dit weekend begint het kampioenschap aan de tweede seizoenshelft voor de tweede keer dit jaar met races in het voorprogramma van een DTM-meeting. Ditmaal op het TT Circuit van Assen – door MotoGP-fans tot ‘The Cathedral of Speed’ omgedoopt.

Hoewel de tribunes sowieso vol zullen lopen, zal de Porsche Carrera Cup Benelux ook tijdens een demo in de straten van Assen van zich kunnen laten spreken. Twee vertegenwoordigers van de snelste monomerkencup van de Lange Landen zijn donderdag vanaf 17u25 van de partij, om in het stadscentrum mee het spektakel te verzorgen. De sfeer zal er zeker in zitten!

Duivels trio

Aan de vooravond van de vierde manche van het seizoen leidt Dylan Derdaele (Belgium Racing). De 27-jarige Belg, kampioen in 2016, is één van de referenties in het peloton. Maar de Limburger, dit jaar al twee keer winnaar, heeft slechts vier punten meer dan Max van Splunteren (Team GP Elite). Ook hij stond dit seizoen al twee keer op het hoogste podiumtrapje. Na enkele mooie prestaties in de internationale racerij is de 23-jarige Nederlander nu vast van plan om zijn carrière via de Porsche Carrera Cup Benelux een duw in de rug te geven.

Hetzelfde geldt voor Loek Hartog! De amper 16-jarige rijder van Bas Koeten Racing is de onbetwistbare revelatie van het seizoensbegin. De kampioen van de Ford Fiesta Sprint Cup 2018 heeft met brio een toerwagen met 150 pk omgeruild voor een Porsche 911 GT3 Cup met 485 paardjes. Na afgelopen winter als winnaar uit het Porsche Junior Recruitment Program te zijn gekomen kan Loek Hartog bij zijn debuutjaar rekenen op de steun van de promotor van de Cup Benelux. Met een overwinning en een voorlopige derde plaats in het kampioenschap, op slechts 13 punten van de leider, bewijst hij dat hij dat vertrouwen meer dan waard is!

Dylan Derdaele

Uitschieters

Achter dit trio zullen de andere rijders vanaf nu op uitschieters moeten rekenen… en hopen dat ze met een beetje meeval opnieuw in het spoor van de leiders kunnen komen. Dat is het geval voor de kampioen van 2017 en vice-kampioen van 2018, Xavier Maassen (DVB Racing). De 39-jarige Nederlander kreeg bij het seizoensbegin nogal wat pech te verwerken, wist evenwel toch twee keer op het podium te eindigen, maar telt voorlopig nog geen zege. Dat wil hij zo snel mogelijk rechtzetten!

Een hele andere situatie is er bij een rijder die pas tijdens de derde meeting van het seizoen, in Zandvoort, zijn debuut maakte, maar wil al wist te winnen. Kay van Berlo, amper 18 jaar en uitkomend voor Bas Koeten Racing, kan wel al buigen op wat race-ervaring, zeker met een LMP3-prototype. Bij zijn eerste wedstrijd in een Porsche 911 GT3 Cup wist hij meteen al een eerste zege te boeken, wat genoeg zegt over zijn potentieel.

Zoals verwacht worden de hoofdrollen dus verdeeld tussen de ervaren rijders en de jonge wolven. Toch zijn er ook enkele outsiders die zich in Assen in de strijd voorin willen mengen. Dan denken we aan de broers Jesse en Daan van Kuijk (Team GP Elite), aan Jürgen Van Hover (Speedlover) of aan de jonge Lucas Groeneveld (Team GP Elite).

Klasse B: Saelens versus Grouwels

Bij de rijders in Klasse B woedt sinds het begin van het seizoen een felle strijd tussen Nicolas Saelens (Belgium Racing) en Roger Grouwels (RaceArt). De regelmatige Belg wist de leiding van de Nederlander over te nemen en is vast van plan om die eerste positie tijdens het weekend van de Belgische nationale feestdag te behouden. Roger Grouwels heeft echter het thuisvoordeel! Scherprechter in dit duel wordt ongetwijfeld Ziad Geris (Team GP Elite), die tijdens de eerste meeting niet scoorde, maar in Zandvoort wel twee keer wist te winnen. De Nederlander Bas Barenburg (RaceArt) zit op het vinkentouw. De wagen van Rik Renmans (Speedlover) was vorige zaterdag bij een race voor de Porsche Endurance Trophy Benelux in Spa-Francorchamps betrokken bij een crash en kan jammer genoeg niet tijdig hersteld worden.

Op zaterdag staan er vanaf 8u40 eerst twee vrije trainingen op het programma, waarna de kwalificaties volgen. Zoals gewoonlijk worden er twee races afgewerkt: één op zaterdag om 17u50 en één op zondag om 15u25. Zondagavond weten we dan wie als leider de zomerpauze kan ingaan!

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!