PCCB: Kalle Rovanperä boekt eerste zege

De fantastische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari was de plek van afspraak voor de derde meeting van de Porsche Carrera Cup 2024 en meteen is ook de eerste helft van het seizoen ingeblikt. De zeges in Imola waren voor de Nederlandse routinier Paul Meijer, die zijn carrière in de Porsche Carrera Cup Benelux als het ware een nieuwe start ziet nemen. Op zondag was het niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen rally Kalle Rovanperä die zijn eerste overwinning in de circuitracerij boekte. Na dit sportief zeer hoogstaande weekend, met prachtige autosport verdedigt Paul Meijer op 4 en 5 augustus op het circuit van Assen zijn leidersplaats in de snelste merkencup van de Benelux. 
 
Kalle Rovanperä voorstellen hoeft niet meer, want de jonge Fin, amper 23, is ondertussen al tweevoudig wereldkampioen rally, won al een internationale driftcompetitie en voegt daar dus nu een zege op circuit aan toe. Op zaterdagochtend reed hij met de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – in de kleuren van RedAnt Racing en Red Bull naar de beide poleposities, alvorens op zondag zijn eerste ‘circuit’zege uit zijn carrière binnen te halen.

PCCB 2024
Kalle Rovanperä

Ik ben enorm blij, niet in het minst voor de mensen uit mijn entourage en van het team”, glunderde de jonge Fin aan het podium in Imola. “Mijn beide poleposities waren een eerste mijlpaal, maar op zaterdag worstelde ik net iets te veel met de wagen om de zege binnen te halen. Het werd mijn eerste podium, waarna we hard aan de slag gingen om de auto nog te verbeteren en te verfijnen en op zondag was het dan zover, maar het was zeker niet makkelijk. Er was de tijdstraf van vijf seconden (wegens geanticipeerde start)en ik heb dus tot het einde moeten rijden al ware het kwalificatieronden. De zege is er en ik ben echt waanzinnig blij!

PCCB 2024
Sam Jongejan

Maar niet alleen Rovanperä vertrekt met een goed gevoel uit Italië. Paul Meijer won op zaterdag, werd tweede op zondag en is met een bonus van respectievelijk twaalf en dertien punten op Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) de nieuwe leider in het kampioenschap. Meijer gooide als jonge rijder hoge ogen in de eenzitterij en de 39-jarige Nederlander is dit zijn seizoen zonder meer een van de titelkandidaten in de Porsche Carrera Cup Benelux. Meijer haalde het op zaterdag dus voor Rovanperä en Robin Knutson (NGT Racing), terwijl Benjamin Paque vierde werd, voor de winnaar bij de rookies, Sam Jongejan. Die laatste zegevierde met Kobe Pauwels en Alexander Reimann (EST1 Racing) in zijn zog.

PCCB 2024
Paul Meijer

Sport van het hoogste niveau
 
Zowel op zaterdag als zondag werden de fans in de watten gelegd, met inhaalmanoeuvres en een schitterende sportieve strijd op het warme asfalt, en dan met amper wedstrijdonderbrekingen. Rovanperä won dus de tweede afspraak van het weekend, voor Paul Meijer en Benjamin Paque, terwijl Knutsson en Dirk Schouten, die een complexer weekend kende, de top 5 vervolledigden. Pauwels en Jongejan wisselden van plaats op het Rookie-podium, met Dréke Janssen (RedAnt Racing) die voor het eerst mee het podium op mocht, als derde bij de jonge wolven. Pauwels voert bij de Rookies het kampioenschap aan, voor Sam Jongejan.

PCCB 2024
Kobe Pauwels

In PRO-AM gingen beide zeges naar Jani Käkelä, voor Maik Rosenberg (Team GP Elite) en Jules Grouwels (Team RaceArt) op zaterdag, terwijl opnieuw Rosenberg en Ziad Geris (PG Motorsport) op zondag naar zilver en brons reden. Käkelä is halverwege het seizoen de puntenleider. In de stand bij de teams leidt D’Ieteren Luxury Performance na Imola met exact één punt verschil voor Q1 Trackracing.  
 
Wat een prachtig sportief weekend”, glunderde Series Manager Olivier Aerts. “We kregen alles dit weekend en we keren terug naar huis met een positief gevoel en heel veel energie om de tweede helft van het seizoen, met start in Assen op 3 en 4 augustus, nog mooier te maken!

Foto’s met dank aan ©Ivan Tarantsov en ©MS Media!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!