PCCB: Max van Splunteren als leider naar de Nürburgring

De Porsche Carrera Cup Benelux gaat dit weekend zijn laatste rechte lijn in. Na een zomerpauze van bijna twee maanden trekt de snelste monomerkencup van de Benelux voor het eerst in zijn geschiedenis naar de Nürburgring. In het voorprogramma van de DTM en voor enkele tienduizenden toeschouwers zorgen de artiesten van de Porsche 911 GT3 Cup mee voor het spektakel.

Hoewel sommige van de rijders voor het eerst op het Duitse circuit in actie komen is dat niet het geval voor de leider in het kampioenschap, Max van Splunteren. De speerpunt van Team GP Elite reed er twee jaar geleden een wedstrijd van de Blancpain GT Series en is vast van plan om van die ervaring gebruik te maken. De 23-jarige Nederlander, dit seizoen al vier keer op acht races winnaar, hoopt voor de finale in Barcelona eind deze maand een beslissende kloof te kunnen slaan.

Maar zo hebben zijn twee belangrijkste tegenstanders het niet begrepen. Belg Dylan Derdaele, al twee keer zegevierend, beschikt voor het eerst sinds zijn titel van 2016 over een gunstige uitgangspositie: hij telt slechts 13 punten achterstand. Drie lengtes achter de Limburger van Belgium prijkt de jonge Nederlander Loek Hartog, ongetwijfeld de revelatie van dit seizoen. De knaap van 16 had al blijk gegeven van zijn talent toen hij het Junior Recruitment Program van de Porsche Carrera Cup Benelux wist te winnen, maar wie had durven denken dat hij al in zijn eerste seizoen om de titel zou kunnen strijden? Hartog, perfect omkaderd door de staff van Bas Koeten Racing, hoopt nu voor een stunt te zorgen en het kampioenschap op zak te steken. Met nog vier wedstrijden te gaan en drie hypergemotiveerde rijders voor de start van de finale sprint belooft het er spannend aan toe te gaan!

Achter dit trio beseffen de andere rijders dat ze zich aan het eind van het seizoen tevreden zullen moeten stellen met een ereplaats. Maar Xavier Maassen (DVB Racing), kampioen van 2017, wil op zijn minst nog een race winnen! Bij de podiumkandidaten voor de laatste twee meetings van het jaar horen ook drie vertegenwoordigers van Team GP Elite: Jesse van Kuijk, Lucas Groeneveld en Daan van Kuijk.

Hoewel ze deel zullen uitmaken van de Guest-categorie hopen ook de verrassende Kay van Berlo (in Zandvoort winnaar voor Bas Koeten Racing), de terugkerende Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre) en de Nederlander Tijn Jilesen (PG Motorsport) zich in de kijker te kunnen rijden.

Klasse B: Saelens-Grouwels, het duel gaat verder

Race na race wordt er tussen de rijders van Klasse B een stevig duel uitgevochten! Nicolas Saelens (Belgium Racing) en Roger Grouwels (RaceArt) stormen schouder tegen schouder richting de laatste twee meetings van het seizoen. Hoewel de Belg twee zeges telt, dus één minder dan de Nederlander, was hij iets regelmatiger en reist hij naar Duitsland met zes punten voorsprong. De scherprechters in de titelstrijd zouden Bas Barenbrug (RaceArt) en Yves Noel (Car Tuning Lease Motorsport) moeten worden. De geblesseerde Wim Meulders moet helaas forfait geven.

Vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma, de kwalificaties worden op zaterdag om 11u55 afgewerkt. Enkele uren later (16u45) wordt de start van de eerste wedstrijd gegeven. De tweede staat op zondag om 9u35 op het programma.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!