PCCB: Max van Splunteren en Loek Hartog verdelen de koek

De Nürburgring was het decor voor de voorlaatste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Op de 3,6 kilometer lange versie van het Grand Prix-circuit bleken Max van Splunteren en Loek Hartog respectievelijk op zaterdag en zondag de beste, en lijken nu ook de titelstrijd onder elkaar te zullen beslissen.

Race 1: van Splunteren van start tot finish

Zonnige omstandigheden voor de eerste van twee races van de Porsche Carrera Cup Benelux, voor de derde keer dit seizoen actief in het kader van een prestigieuze DTM-meeting. Max van Splunten (Team GP Elite) had de pole veroverd en wist die bij de start van de half uur durende sprint ook te verzilveren. Even moest de 23-jarige leider in de tussenstand nog het gezelschap van een paar andere rijders dulden, maar na een ronde of zeven was van Splunteren er in geslaagd om een kloofje te slaan.

Uiteindelijk zou hij met vier seconden voorsprong over de streep rijden, en zette onderweg ook de snelste wedstrijdronde op zijn naam.

van Splunteren werd wel een beetje geholpen door het gebakkelei achter hem. Kay Van Berlo en Loek Hartog (beiden Bas Koeten Racing) leverden een duel om vingers en duimen bij af te likken. Ondanks herhaalde inhaalpogingen van Hartog was het toch de 18-jarige Van Berlo die het duel der youngsters won.

Dylan Derdaele, tweede in de tussenstand, maakte in de aanvangsfase ook deel uit van de kopgroep, maar twee gemiste rempunten binnen dezelfde ronde deden de Belgium Racing-rijder terugvallen naar de zesde plaats, achter Xavier Maassen (DVB Racing) en Jesse Van Kuijk (Team GP Elite). Die volgorde zou niet meer wijzigen, al bleek Maassen in de slotronde nog heel dicht bij de duellerende Van Berlo en Hartog te kunnen komen.

Ook in Klasse B viel er heel wat spektakel te bewonderen. Nicolas Saelens (Belgium Racing) had in de openingsronde zijn ongunstige startpositie kunnen wegwerken en leek zelfs even weg te rijden van titelconcurrent Roger Grouwels (RaceArt). Deze laatste kwam in de tweede wedstrijdhelft echter fel opzetten en bij een inhaalpoging raakten beide kemphanen elkaar. Beide bolides schoven van de baan, maar konden hun weg verder zetten. Grouwels had daar echter gevoelig meer tijd voor nodig. Zege voor Saelens dus? Toch niet, want in de allerlaatste bocht blokkeerde die zijn remmen en de sterk teruggekomen Grouwels kon nog net binnendoor glippen.

Race 2: Hartog houdt van Splunteren af

Ook voor de tweede wedstrijd op zondagochtend bleken de weergoden in de Eifel de deelnemers van de Porsche Carrera Cup Benelux gunstig gezind. Bij de start hield polesitter Loek Hartog nipt Max van Splunteren en Xavier Maassen achter zich, wat de 16-jarige Hartog meteen de gelegenheid gaf nog eens zijn talent te tonen. De hele wedstrijd lang werd hij onder druk gezet door kampioenschapsleider van Splunteren, maar de winnaar van het Junior Recruitment Program gaf geen krimp. Twintig ronden lang bezette Hartog de eerste positie, en aan het eind hield hij net iets meer dan een seconde over. van Splunteren, die in de slotronde nog een klein foutje maakte in de chicane, kon nog net de opzittende Xavier Maassen achter zich houden.

Kay Van Berlo

Achter de als vierde gefinishte Kay Van Berlo scoorde Dylan Derdaele de punten van de vijfde plaats, wat net voldoende was om nog een mathematische kans op de titel te behouden. Derdaele telt echter al een ruime achterstand op van Splunteren en Hartog, die tijdens de finale  in Barcelona allicht onder elkaar zullen uitmaken wie Porsche Carrera Cup Benelux-kampioen 2019 wordt.
Achter Derdaele kwam guest-rijder Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre) mooi als zesde over de streep, gevolgd door Lucas Groeneveld (Team GP Elite). De ongelukkige Groeneveld, als vijfde gestart, werd in de openingsronde rondgetikt, moest als allerlaatste opnieuw aansluiten, maar zette dan een gedreven en spectaculaire inhaalrace neer om uiteindelijk nog als zevende te finishen.

De zege in Klasse B ging opnieuw naar Roger Grouwels, die zo een zo goed als perfect weekend neerzette. Nicolas Saelens werd in de slotfase geveld door pech, maar scoorde toch nog de punten van de derde plaats. In de tussenstand gaat Grouwels hem wel voorbij, maar het puntenverschil tussen de twee is echter op één hand te tellen.

Loek Hartog #7 en Roger Grouwels #888

De Porsche Carrera Cup Benelux maakt zich nu op voor een grootse finale op het Circuit de Catalunya in Barcelona, waar de snelste monomerkencup van de Lage Landen in actie komt in het kader van de slotmeeting van de Blancpain GT Series.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!