PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit Zutphen mag zich de nieuwe kampioen noemen in de snelste merkencup van de Benelux. In de kleuren van Richardson Racing gaf hij zijn titel op het snelle Oostenrijkse circuit nog meer kleur met twee nieuwe zeges. Ook de andere kampioenen zijn uiteraard gekend, met Sacha Norden (Team GP Elite) in PRO-AM en Cedric Chassang (Team GP Elite) in AM. Robert de Haan is uiteraard ook de nieuwe kampioen in de Rookie-klasse van de Porsche Carrera Cup Benelux en AUGUST by NGT pakt de titel bij de teams. Nu het doek over het seizoen 2023 gevallen is, zal de promotor van de Porsche Carrera Cup Benelux over afzienbare tijd de kalender van het nieuwe seizoen 2024 bekend maken. 

Het stond in de Oostenrijkse sterren geschreven en het gebeurde ook zo: Robert de Haan volgt de Brit Harry King op als kampioen. de Haan pakte op zaterdagochtend autoritair de beide poleposities en reed zaterdagnamiddag als winnaar over de finishlijn, waarmee hij meteen zijn titel veiligstelde. Het was zijn vijfde zege van het seizoen. Robert de Haan pakte eerder dit seizoen ook al de titel in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe en is een van de revelaties aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup  – Type 992 – van het seizoen 2023. Het spreekt dan ook voor zich dat de jonge Nederlander bijzonder tevreden was:

PCCB 2023
Robert de Haan

“We hebben als team zó hard gewerkt dit jaar om dit te bereiken. Ik ben als rookie hierin gestapt en ook het team was nieuw in de Porsche Carrera Cup Benelux. Een geweldige prestatie, ik heb er gewoon geen woorden voor, zo blij ben ik! Natuurlijk hoop dat dat we dit kunnen volhouden.  Nu gaan we zien wat de plannen voor volgend jaar zijn, maar eerst ga ik hiervan genieten, ik ben echt super tevreden!”

De Haan wint de eerste, Horst Felix Felbermayr pakt zijn eerste podium

In de eerste race van het weekend was Robert de Haan dus de snelste,  voor de erg sterk rijdende Horst Felix Felbermayr (Huber Racing) en diens teamgenoot Flynt Schuring die mee het podium op mocht. Ariel Levi, ook al in de kleuren van Huber Racing tikte als vierde aan en Gilles Magnus (AUGUST by NGT) werd mooi vijfde bij zijn debuut in de competitie. Nog een debutant, Jani Käkelä (39 racing) pakte de zege in de klasse PRO-AM, voor de kampioen Sacha Norden en Didier Glorieux in de kleuren van Speedlover. In AM zorgde Cedric Chassang voor zekerheid over zijn titel met winst, voor Sem Geerts (Hans Weijs Motorsport) en diens vader Ad Geerts (RedAnt Racing).

PCCB 2023 - ROUND 6 RED BULL RING
Felix Felbermayr

Verregende slotrace met winst voor kampioen de Haan en Sam Jongejan revelatie van het weekend

De hemelsluizen gingen open voor de laatste race van het seizoen en het hele veld mocht achter de safety car van start gaan. In die tweede race lieten de deelnemers van de Porsche Carrera Cup Benelux vervolgens het beste van zichzelf zien, met een wedstrijd in extreem moeilijk weer, evenwel zonder belangrijke incidenten. Vooraan bewees Robert de Haan dat hij zijn titel meer dan waardig is, met een zesde zege van het seizoen, op een volledig doorregende piste en in ontzettend uitdagende omstandigheden. Flynt Schuring werd knap tweede, voor dé revelatie van het weekend, de debutant Sam Jongejan (JW Raceservice). Sam Dejonghe werd mooi vierde voor rekening van RedAnt Racing, met Robin Knutsson (Revs Motorsport) achter zich.

PCCB 2023
Sam Dejonghe

In PRO-AM ging de zege naar Aaron Mason (Revs Motorsport), voor Didier Glorieux en kampioen Sacha Norden. In AM was de zege voor Sem Geerts, een première, en dat voor Peter Aronson (Speedlover) en Ad Geerts, de vader van Sem.

PCCB 2023
Sacha Norden

Titel bij de teams voor AUGUST by NGT

Het Belgische AUGUST by NGT mag zich de eerste teamkampioen in de Porsche Carrera Cup noemen, een zeer mooie onderscheiding voor de jonge samenwerking tussen de structuren van Marc Maton en Lionel Hansen. Het team deed dit seizoen een beroep op Glenn van Parijs die goed was voor twee zeges, terwijl ook Bertrand Baguette één overwinning pakte. Benjamin Paque en Gilles Magnus reden ook voor het team in de Belgische tricolore. AUGUST by NGT haalde het voor Richardson Racing en Huber Racing.

PCCB 2023
Glenn Van Parijs

“Ik wens alle winnaars, de andere deelnemers, de partners en medewerkers te bedanken voor dit prachtige seizoen, waarin we topsport zagen”, sluit Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux af. “Ik geef nu al afspraak voor een nog sterker 2024!”

Foto’s met dank aan Ivan Tarantsov!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!