PCCB Talent Pool: extra ondersteuning voor jonge racetalenten

De afgelopen jaren heeft de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup in de lage landen, een ijzersterke reputatie opgebouwd als dé raceklasse bij uitstek waarin jonge talenten hun kwaliteiten kunnen tonen. Voor rijders tot 24 jaar oud gaat de Cup-organisatie nog een stap verder: zij kunnen bij gebleken geschiktheid deelnemen aan de speciale Porsche Carrera Cup Benelux Talent Pool, waar ze hun vaardigheden op meerdere terreinen verder kunnen verbeteren. Zo krijgen getalenteerde rijders extra begeleiding om wellicht hun droom van een carrière als professioneel coureur in vervulling te laten gaan.

In 2021 was er al sprake van een talentenprogramma in de Porsche Carrera Cup Benelux, maar voor het nieuwe seizoen wordt dit naar een nog hoger plan getild. “Het is de bedoeling de meest optimale omstandigheden te creëren waarin jonge rijders uit de Pro-klasse zich verder kunnen ontwikkelen, in samenwerking met de teams en hun engineers”, zegt Olivier Aerts, seriemanager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Porsche heeft immers een lange historie in het opleiden en coachen van jonge talenten, waarbij ook de Benelux-competitie in het verleden al een rol heeft gespeeld. Een goed voorbeeld is Ayhancan Güven, in 2018 winnaar van de titel. Vervolgens kon hij via de Franse Porsche Carrera Cup deelnemen aan de internationale shoot-out van Porsche Motorsport en uiteindelijk heeft hij nu de status van fabrieksrijder.”

De deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux Talent Pool kunnen rekenen op professionele ondersteuning van de Duitser Dirk Werner, die jarenlang zelf als fabrieksrijder voor Porsche actief was. “Ik verheug me erg op deze nieuwe opgave”, zegt Werner. “Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is, zeker voor jonge rijders, om iemand te hebben die je kunt vertrouwen, met wie je van gedachten kunt wisselen en die je ook helpt om stappen te zetten. Ik ben bij alle races aanwezig, help bij de voorbereidingen en tijdens de weekeinden bij de analyse en bij de contacten tussen de rijders en hun teams.”

Mooie prijs voor de winnaar

Naast de begeleiding van de jonge talenten zal Werner ook zorgen voor een deskundige beoordeling van de rijders. Daarbij gaat het niet alleen om de prestaties tijdens de trainingen en races, maar bijvoorbeeld ook om fitness, contacten met de media, het representeren van de serie en uitingen op sociale media. De beste rijder uit de Talent Pool wordt namens de Porsche Carrera Cup Benelux afgevaardigd naar de internationale shoot-out van Porsche Motorsport en krijgt bovendien het inschrijfgeld voor de deelname aan het seizoen 2023 van de Porsche Carrera Cup Benelux betaald.

Ook voor de beide Porsche-importeurs Pon Porsche Import in Nederland en D’Ieteren in België speelt de ondersteuning van jonge talenten via de Porsche Carrera Cup Benelux een belangrijke rol. “De ‘Driven youth’ is internationaal een van de speerpunten van Porsche en dat komt ook in de cup tot uiting. De Talent Pool is daarvan een uitstekend voorbeeld”, verklaart Catherine Van Geel, PR manager van D’Ieteren Porsche Import. “Rijders krijgen niet alleen ondersteuning op het gebied van hun racevaardigheid en de techniek, maar ook fysieke en mentale training, adviezen op het gebied van voeding, commerciële ondersteuning voor het vinden en behouden van sponsors. Kortom, allerlei manieren waarop we ze klaar willen maken voor de toekomst.”

Bron: PCCB

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!