PCCB: Xavier Maassen pakt opnieuw podium

Xavier Maassen moest niet ver van huis om de vijfde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup van de Lage Landen, te betwisten. De tweevoudige Porsche-kampioen trok immers naar de Nürburgring, het bekende Duitse F1-circuit vlakbij de grens met België en Nederland, een circuit dat al decennia lang ook het uiterst populaire DTM ontvangt. De Porsche Carrera Cup Benelux was te gast tijdens de voorlaatste meeting van die DTM en dat staat steeds garant voor volle tribunes en heel wat sfeer. De DVB RACING-piloot behaalde een derde plek in de tweede race, na een vierde stek op zaterdag en was vooral tevreden over de voelbare progressie nadat de eerste helft van het seizoen niet altijd even makkelijk was geweest. Na heel wat inspanningen lijken rijder en team de goede weg gevonden te hebben en dat laat het beste verhopen voor de allerlaatste race van het jaar, over exact twee weken in Barcelona.

“Een vijfde chrono en een derde tijd in de kwalificaties waren niet helemaal naar tevredenheid”, doet Xavier Maassen het verhaal van de race tegen de klok. “Het veld is nog steeds zeer competitief. Het goede van dit weekend, voornamelijk in de races, waarin ik vierde en derde werd, is dat ik voel dat er ommekeer is in de performance. We hebben een moeilijk seizoen achter de rug, maar je voelt dat er een kentering inzit en dat we qua prestatie in de goede richting gaan. Dat is het werk van de hele team en ik hoop uiteraard om die progressie nog verder te zetten in Barcelona, waar we de afsluitende races van het seizoen rijden. Tijdens de wedstrijden op de Nürburgring zaten we dichter en dichter bij de rijders voor me op de grid. Ik ben dan ook gematigd positief voor de komende wedstrijden en willen zeker nog iets laten zien in de Catalaanse hoofdstad!”

De laatste wedstrijden vinden plaats op de F1-omloop van Barcelona van 27 tot en met 29 september tijdens het weekend van de finale van de Blancpain GT Series.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door...

Spa 12H: Herberth Motorsport bovenaan op zaterdag, Red Ant Racing 1 en 2 in de 992-klasse

In het eerste deel van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, gehouden onder uitdagende weersomstandigheden met hagel, sneeuw, wisselende neerslag en zelfs zon, heeft Herberth Motorsport...

DTM Track Safari ook in 2024

De ultieme motorsportervaring wacht op je: de DTM Track Safari belooft een onvergetelijke belevenis. Voor twee ronden word je meegenomen over het circuit in...
error: Content is protected !!