PCCD: Larry ten Voorde wint thuiswedstrijd

Larry ten Voorde behaalde een overtuigende overwinning op zijn thuiswedstrijd in Zandvoort tijdens de vijfde race van het Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland-seizoen. De Nederlander, rijdend voor Proton Huber Competition, verkleinde zijn achterstand op Harry King tot slechts twee punten in het kampioenschap door als eerste over de finish te komen. Ten Voorde begon de race vanaf polepositie maar verloor aanvankelijk de leiding aan zijn landgenoot Robert de Haan, die helaas zijn voorsprong verloor door een lekke band na negen ronden.

Het raceverloop werd onderbroken door twee Full-Course-Yellow-fases, waarbij het veld gedurende deze periodes op een beperkte snelheid van 80 km/u over het circuit moest rijden. Na de herstart had ten Voorde geen problemen om zijn voorsprong te behouden en naar zijn vijfde overwinning te rijden op Circuit Zandvoort.

PCCD 2024
Harry King

Harry King eindigde als tweede in zijn Porsche 911 GT3 Cup van Allied Racing, nadat hij vanaf de zesde startpositie was gestart. Hij wist verschillende concurrenten in te halen en behield zijn snelheid ondanks een moment waarbij zijn auto kort op twee wielen reed na contact met een andere deelnemer.

Theo Oeverhaus van Bonk Motorsport voltooide het podium door als derde te eindigen. Hij was tevreden met zijn eerste podiumplaats in het kampioenschap en beschreef het als een leerzame race. Flynt Schuring won in de Rookie-klasse en eindigde als vierde algemeen, terwijl Senna van Soelen als derde eindigde in de Rookie-klasse, waardoor het rookie-podium volledig in Nederlandse handen bleef. Sören Spreng triomfeerde in de ProAm-klasse, voor Ahmad Alshehab en Michael Essmann.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Dubbel programma voor Belgium Racingop Circuit Zolder

In het kader van de Xwift Belgian Truck Grand Prix staat deze week op Circuit Zolder de tweede afspraak gepland van zowel het Belcar...

GILLES PYCK: “DE VW POLO GTI GEEFT ME VEEL VERTROUWEN”

Dit weekend zijn Gilles Pyck en Emile Mourisse aan hun zesde deelname in de Ardeca Ypres Rally toe. Bij die gelegenheid dragen ze de...

Ardeca Ypres Rally: Chris Ingram als referentie

In de Ardeca Ypres Rally zijn dit weekend de youngtimers favoriet in het Historic BRC. Vooral de BMW M3 E30's worden getipt om een...
error: Content is protected !!