PCCD: Tweede overwinning van het seizoen voor Ayhancan Güven, eerste podium voor Loek Hartog

Ayhancan Güven (Phoenix Racing) heeft de tiende ronde van de Porsche Carrera Cup Deutschland gewonnen in de Nederlandse duinen. De Porsche Junior kwam zondag als eerste over de finish tijdens de race van de merkencup op het Circuit Zandvoort. Thuisrijder Loek Hartog (Black Falcon Team Textar) had het grootste deel van de wedstrijd de leiding in handen maar moest tevreden zijn met de tweede plaats, voor de Duitser Leon Köhler (Nebulus Racing by Huber). De Nederlandse winnaar van zaterdag Larry ten Voorde (Team GP Elite) blijft met een vijfde plaats bovenaan in het klassement. 

Terwijl Güven de race vanaf pole position mocht vertrekken, was het toch Hartog die bij de start in het middelpunt van de belangstelling stond. De jonge coureur uit de Porsche Carrera Cup Deutschland Talent Pool startte vanaf de derde startplaats en won de sprint naar de eerste bocht. Güven kon stand houden op de tweede plaats achter Hartog. In de loop van de race voerde de Turkse rijder van Phoenix Racing de druk geleidelijk aan op en plaatste meermaals een inhaalmanoeuvre op de jonge Nederlander. In ronde elf zag Güven de beslissende opening, passeerde Hartog aan de binnenkant en won de race. Met de tweede plaats behaalde Hartog zijn eerste podiumplaats in de Duitse Carrera Cup.

Ayhancan Güven

Ayhancan Güven

“Mijn start was goed, maar Loek Hartog kwam beter van de lijn. Mijn tempo ging ronde na ronde omhoog. Ik was er zeker van dat ik de kans zou krijgen om in te halen. Toen ik de kans kreeg, gebruikte ik ze”, zei Güven. 

Loek Hartog

“Ik ben zeer tevreden en gelukkig! Helaas kon ik het tempo van Ayhancan Güven uiteindelijk niet evenaren. Het was een geweldig gevoel om de fans op de tribunes te zien toen ik over de finish kwam”, beschreef de huidige kampioen van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Loek Hartog

Ook het gevecht om de derde plaats was een waar spektakel, waarbij de twee Nederlandse coureurs Jaap van Lagen (HRT Motorsport) en ten Voorde evenals Köhler streden om het brons. Maar het was toch Köhler die het podium vervolledigde voor van Lagen en ten Voorde. “Dat is een super resultaat. Ik begon vanaf P11 en om eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat een podiumplek mogelijk zou zijn”, aldus Köhler. 

In het algemeen klassement behoudt Larry ten Voorde met 202 punten zijn voorsprong. Na zijn overwinning in Zandvoort staat Güven nu op de tweede plaats met 167 punten. Heinrich volgt op de derde plaats met 164 punten.

De Porsche Carrera Cup Deutschland zal opnieuw aantreden van 6-8 augustus als onderdeel van het ADAC GT Masters op de Nürburgring. De Duitse Eifel is het toneel van de elfde en twaalfde ronde van het seizoen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!