PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance Championship en dat met een wedstrijd van 125 minuten voor de boeg. De zege algemeen was voor de derde maal in vier races voor een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en uiteraard wonnen Michael Cool en Dylan Derdaele in de kleuren van Belgium Racing Team meteen ook het klassement in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Het team van Patric Derdaele zorgde voor de dubbel in Duitsland, met een tweede plek voor Koen Wauters en Jos Menten op amper enkele seconden van de eerste plaats, terwijl op minder dan een ronde, John De Wilde en Michiel Haverans derde werden in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van RedAnt Racing. Voor de finale van beide kampioenschappen is het wachten tot 15 oktober en de plaats van afspraak is dan Circuit Zolder, voor opnieuw een wedstrijd van 125 minuten.

De verschillen waren in Oschersleben bijzonder klein en met de top 3 binnen één en dezelfde ronde, bleef het tot aan de zwartwit geblokte vlag onzeker wie er zou winnen. Uiteindelijk was de zege voor Dylan Derdaele en Michael Cool, die meteen ook de nieuwe leiders in de Porsche Endurance Trophy zijn. Porsche pakte zo een derde seizoenszege in het Belgische uithoudingskampioenschap, na eerdere overwinningen voor Q1 Trackracing in Spa-Francorchamps en AUGUST by NGT tijdens de 24 Hours of Zolder.

BEC 2023 Belcar
Dylan Derdaele – Michael Cool

“Ik ben bijzonder blij met mijn eerste zege algemeen”, lachte Michael Cool aan het podium na de wedstrijd. “Het even geduurd en dit jaar speelden we al meermaals mee vooraan, maar nu is het dus raak. Het was een mooie wedstrijd, erg intens, waar we slechts in de slotfase zekerheid over de zege kregen. De Porsche was geweldig goed, het team had de strategie prima uitgestippeld, en Dylan en ik deden de rest. Dylan reed trouwens een sterke openingsfase en legde zo mee de basis voor de zege, de eerste van het seizoen voor het team.”

Ook Jos Mensen en Koen Wauters genoten van de race en waren tevreden met de dubbel voor het team uit Lommel. “Uiteraard, winnen met het team is altijd mooi”, aldus het duo na de race.

Michiel Haverans en John De Wilde reden naar de derde plaats en dat binnen de ronde van de overwinnaars. Zij deden dat uiteraard in een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van RedAnt Racing.

Afspraak nu op 15 oktober voor de finale van de Porsche Endurance Trophy op Circuit Zolder.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!