Peter Guelinckx en Stienes Longin als leider richting seizoensfinale

Dit weekend werd in het kader van de Finale Races in Zandvoort de voorlaatste manche van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux afgewerkt. Door bij elk van de drie races op het podium te finishen trekken Peter Guelinckx (Am) en Stienes Longin (Pro) als leider in hun respectieve kampioenschappen richting de finale, over twee weken in Assen. 

De rijders BMW M2 CS Racing Cup Benelux mochten zich afgelopen weekend na een lange pauze opmaken om de laatste rechte lijn van het eerste seizoen van het kampioenschap in te zetten. Al tijdens de kwalificaties voor de eerste race zette Stienes Longin de toon: hij bleek meer dan een seconde sneller dan alle andere BMW-rijders. In de eerste race trok hij die lijn door, en reed al snel een handvol seconden van de concurrentie weg. Tot de laatste bocht van de laatste ronde…

“Plots viel ik zonder benzine”, doet Longin het verhaal. “Een rekenfoutje, mede in de hand gewerkt door het feit dat de wedstrijd een ronde langer duurde dan we hadden voorzien. Omdat de Porsches van de Porsche Sprint Cup (die tegelijk met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux rijden, red.) mij en Giovanni Scamardi net niet hadden gedubbeld, moesten we een extra ronde afleggen. Voor mij net de ronde te veel.”

Longin wist zijn bolide nog over de streep te laten bollen, en kon zo nog op het tweede podiumtrapje staan. In de tweede race kroop Peter Guelinckx achter het stuur van de #11 PK Carsport BMW, en reed zonder veel problemen naar de zege in Am.

“De wagen gedroeg zich fenomenaal”, aldus Guelinckx. “En in vergelijking met eind mei, toen ik een eerste keer in Zandvoort aan de slag ging, had ik nu veel meer vertrouwen. Dat resulteerde ook in rondetijden die anderhalve tot twee seconden sneller waren dan toen, waardoor ik me met de Pro-Am en Pro-rijders kon meten. Altijd leuk om zoiets vast te stellen.”

Door in de lange race als tweede te finishen dikten Guelinckx en Longin hun puntentotaal nog wat aan. Eén en ander betekent dat ze allebei – Guelinckx in Am en Longin in Pro – als leider richting de seizoensfinale in Assen trekken.

“Daar wordt een ander format gebruikt, met twee races van een uur”, weet Guelinckx. “Het is nog even bekijken welke resultaten we precies zullen moeten behalen, maar we gaan in ieder geval voor de dubbel: we willen allebei kampioen worden!”

Racemail Press Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!