Peugeot onthult technische details van de nieuwe Hypercar

Peugeot heeft de eerste belangrijke technische details onthuld van de aandrijflijn van zijn nieuwe Hypercar, die het zal inzetten om terug deel te nemen aan het FIA World Endurance Championship. De auto, genaamd PEUGEOT HYBRID4 500KW zal zijn debuut maken tijdens het WEC-seizoen 2022.

Na gebruik van V12- en V8-motoren uit het verleden opteert Peugeot nu voor de kleinere V6 die zijn intrede zal maken in de nieuwe Hypercar-klasse, namelijk een 2,6 liter twin-turbo benzinemotor met 500 kW gecombineerd met aan de voorzijde een gemonteerde elektrische motor van 200 kW.

”De architectuur van de PEUGEOT HYBRID4 500KW-aandrijflijn is het resultaat van een zeer gedetailleerde opdracht, gevormd door de nieuwe FIA ​​WEC-voorschriften ”, zegt François Coudrain, WEC Program Powertrain Director van PEUGEOT Sport. “We hebben aanvankelijk nagedacht over een enkele turbo, maar dat zou ervoor gezorgd hebben dat het zwaartepunt van onze motor niet in het midden lag. Een twin-turbo V6-blok biedt de beste afweging tussen technologie, gewicht, verpakking van de motoraccessoires, betrouwbaarheid en prestaties.”

De verbrandingsmotor weegt 165 kg en wordt gekoppeld aan een vierwielaangedreven sequentiële versnellingsbak met zeven versnellingen. Het hybride systeem wordt voltallig gemaakt door een 900 volt batterij ontwikkeld door Saft Groupe S.A., een dochteronderneming van TOTAL. De nieuwe batterij zal worden geproduceerd in een nieuwe werkplaats van Peugeots Sport-fabriek in Versailles-Satory in Frankrijk.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!