Peugeot onthult technische details van de nieuwe Hypercar

Peugeot heeft de eerste belangrijke technische details onthuld van de aandrijflijn van zijn nieuwe Hypercar, die het zal inzetten om terug deel te nemen aan het FIA World Endurance Championship. De auto, genaamd PEUGEOT HYBRID4 500KW zal zijn debuut maken tijdens het WEC-seizoen 2022.

Na gebruik van V12- en V8-motoren uit het verleden opteert Peugeot nu voor de kleinere V6 die zijn intrede zal maken in de nieuwe Hypercar-klasse, namelijk een 2,6 liter twin-turbo benzinemotor met 500 kW gecombineerd met aan de voorzijde een gemonteerde elektrische motor van 200 kW.

”De architectuur van de PEUGEOT HYBRID4 500KW-aandrijflijn is het resultaat van een zeer gedetailleerde opdracht, gevormd door de nieuwe FIA ​​WEC-voorschriften ”, zegt François Coudrain, WEC Program Powertrain Director van PEUGEOT Sport. “We hebben aanvankelijk nagedacht over een enkele turbo, maar dat zou ervoor gezorgd hebben dat het zwaartepunt van onze motor niet in het midden lag. Een twin-turbo V6-blok biedt de beste afweging tussen technologie, gewicht, verpakking van de motoraccessoires, betrouwbaarheid en prestaties.”

De verbrandingsmotor weegt 165 kg en wordt gekoppeld aan een vierwielaangedreven sequentiële versnellingsbak met zeven versnellingen. Het hybride systeem wordt voltallig gemaakt door een 900 volt batterij ontwikkeld door Saft Groupe S.A., een dochteronderneming van TOTAL. De nieuwe batterij zal worden geproduceerd in een nieuwe werkplaats van Peugeots Sport-fabriek in Versailles-Satory in Frankrijk.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!