Peugeot onthult technische details van de nieuwe Hypercar

Peugeot heeft de eerste belangrijke technische details onthuld van de aandrijflijn van zijn nieuwe Hypercar, die het zal inzetten om terug deel te nemen aan het FIA World Endurance Championship. De auto, genaamd PEUGEOT HYBRID4 500KW zal zijn debuut maken tijdens het WEC-seizoen 2022.

Na gebruik van V12- en V8-motoren uit het verleden opteert Peugeot nu voor de kleinere V6 die zijn intrede zal maken in de nieuwe Hypercar-klasse, namelijk een 2,6 liter twin-turbo benzinemotor met 500 kW gecombineerd met aan de voorzijde een gemonteerde elektrische motor van 200 kW.

”De architectuur van de PEUGEOT HYBRID4 500KW-aandrijflijn is het resultaat van een zeer gedetailleerde opdracht, gevormd door de nieuwe FIA ​​WEC-voorschriften ”, zegt François Coudrain, WEC Program Powertrain Director van PEUGEOT Sport. “We hebben aanvankelijk nagedacht over een enkele turbo, maar dat zou ervoor gezorgd hebben dat het zwaartepunt van onze motor niet in het midden lag. Een twin-turbo V6-blok biedt de beste afweging tussen technologie, gewicht, verpakking van de motoraccessoires, betrouwbaarheid en prestaties.”

De verbrandingsmotor weegt 165 kg en wordt gekoppeld aan een vierwielaangedreven sequentiële versnellingsbak met zeven versnellingen. Het hybride systeem wordt voltallig gemaakt door een 900 volt batterij ontwikkeld door Saft Groupe S.A., een dochteronderneming van TOTAL. De nieuwe batterij zal worden geproduceerd in een nieuwe werkplaats van Peugeots Sport-fabriek in Versailles-Satory in Frankrijk.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!