Pietro Fittipaldi en Louis Delétraz test- en reservecoureurs voor Haas F1 Team

Gisteren kondigde Haas F1 aan dat Pietro Fittipaldi en Louis Delétraz als test-en reservecoureur zullen aantreden voor het seizoen 2020. Beide maakte hun Formule 1-debuut reeds in november 2018 achter het stuur van de Haas VF-18 tijdens een Pirelli-bandentest in Abu Dhabi. Tevens brachten ze vorig jaar al heel wat uren door in de simulator voor het Haas F1 Team.

“Uiteraard hadden we deze aankondiging willen doen bij de start van het seizoen, tijdens de Australische Grand Prix, maar door de gebeurtenissen daar en de wereldwijde uitbraak van COVID-19 lag onze prioriteit elders”, aldus teambaas Guenther Steiner. “Louis en Pietro hebben zich het afgelopen jaar bewezen en we zijn verheugd beide te bevestigen als officiële test-en reservecoureurs voor het Haas F1 Team. We zijn blij om hen deze nieuwe kansen te kunnen bieden en zo hun relatie met het team in 2020 uit te breiden wanneer we weer aan het werk kunnen. Ik kijk ernaar uit dat ze een belangrijke bijdrage zullen leveren aan ons raceprogramma met de Haas VF-20.”

Pietro Fittipaldi (23) kleinzoon van tweevoudig F1 wereldkampioen en eenmalig IndyCar-kampioen Emerson Fittipaldi, nam vorig seizoen tijdens testen in Spanje, Bahrein en Abu Dhabi reeds plaats achter het stuur van de Haas VF-19. Fittipaldi was in het verleden ook al te zien bij de IndyCar Series en vorig jaar nog was hij actief in de DTM bij het Team van WRT.

Louis Delétraz (22) is de zoon van voormalig Formule 1- en 24 uur Le Mans-coureur Jean-Denis Delétraz. In 2017 maakte Delétraz zijn fulltime debuut in de Formule 2 voor het Racing Engineering Team. Ook dit jaar zal hij opnieuw racen in de Formule 2 voor Charouz Racing naast zijn activiteiten bij het Haas F1 Team.

Ondertussen wordt verwacht dat beide coureurs het Haas F1-team zullen vertegenwoordigen in de volgende aflevering van de Esports Virtual Grand Prix-serie van de Formule 1 – online gehost op zondag 5 april.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!