Pinksterraces: Giovanni Scamardi pakt twee keer de grootste beker op zondag

Voor de tweede race van het weekend stonden de wagens van de Benelux Racing Series reeds opgesteld op de startgrid. Het asfalt lag er droog bij en de teams hadden hun BMW’s dus voorzien van slicks. Maar net wanneer de laatste minuten ingaan alvorens de teamleden het asfalt moeten verlaten gaan de hemelsluizen boven Zandvoort weer helemaal open. Gelukkig kunnen alle teams de wagens op de grid nog voorzien van een setje regenrubber vooraleer de lichten op groen gaan.

Giovanni Scamardi

Race 2:

Giovanni Scamardi mocht vanaf de poleposition  vertrekken en kwam ook als eerste door de Tarzanbocht op de hielen gezeten door Erik Qvick. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Peter Guelinckx langzamerhand van de vierde plaats oprukken tot de tweede plaats achter Scamardi. In de slotfase van de wedstrijd werd het best nog spannend wanneer Scamardi de hete adem van Guelinckx voelde, maar het was toch eerstgenoemde die met slechts 0,142 seconden voorsprong onder de zwart-wit geblokte door kwam.

Peter Guelinckx – STIENES LONGIN

Peter Guelinckx behaalde wel de zege in de AM-categorie voor Erik Qvick en Patrick Beliën. Voor Guelinckx was het wel pas de eerste keer dat hij een race afwerkte op het circuit in de Nederlandse duinen. Hij slaagde er zelfs in de snelste rondetijd neer te zetten maar kwam in de laatste ronde net een fractie te kort om met het goud te gaan lopen.

Patrick Beliën – Raf Beliën

Race 3: long race

Voor de laatste race van de BMW M2 CS Racing cup mocht Tom Van Rompuy de kop van het peloton aanvoeren. Scamardi en Guelinckx konden meteen mee volgen met het tempo, maar na enkele ronden in de wedstrijd liep het tweetal Van Rompuy-Sacmardi toch weg van overige deelnemers van de cup.

Wanneer de wagens de pitlane hadden opgezocht voor een rijderswissel had het duo Van Rompuy- Qvick een mooie voorsprong op de rest van het peloton. Maar na driekwart wedstrijd komt de #4 VR Racing opnieuw de pitstraat ingereden met links vooraan een platte band. Het team dat aan een zeer sterke wedstrijd bezig was ziet zo de eerste plaats in rook op gaan. Scamardi kon van de situatie profiteren om opnieuw de wedstrijd naar zijn hand te zetten, en zo ook deze race als eerste over de finishlijn wist te komen. Ook Stienes Longin had ondertussen niet stil gezeten en had de kloof weer terug dicht gereden tot de tweede plaats.

Joeri Janssens – Steven Brams

Uiteindelijk kon Giovanni Scamardi toch stand houden ondanks Stienes elke ronde dichter kwam. Erik Qvick pakte toch nog het brons na het avontuur met de lekke voorband, Patrick Beliën en Joeri Janssens vervolledigde de top vijf.

Op 9 en 10 juli zal de volgende ronde plaatsvinden van de  BMW M2 CS Racing cup op het Circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Spa Euro Race.  

Tom Van Rompuy – Erik Qvick
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!