Pinksterraces: Niels Troost en Lucas van Eijndhoven verdelen de buit in race 2 en 3

Enkele minuten voor de start van de tweede sprintrace op zondagvoormiddag gingen de hemelsluizen boven de Nederlandse duinen helemaal open. Niels Troost had op zaterdag de beste tijd neer gezet tijdens de kwalificatie voor race 2 en mocht als eerste op de grid plaatsnemen. Ondanks het kletsnatte asfalt stond er geen rem op de jonge Nederlander die van start tot finish aan de leiding wist te blijven. Leider in het kampioenschap John de Wilde kwam als tweede over de eindmeet voor Gilles Smits. Lucas van Eijndhoven en Jos Jansen maakten de top 5 compleet.

Race 3 over 55 minuten:

Tijdens deze long race mocht Lucas van Eijndhoven als eerste plaatsnemen op de startgrid. Hij nam een goede start en kwam meteen als eerste door de Tarzanbocht. Niels Troost kon in het begin nog aanklampen bij Eijndhoven maar naarmate de wedstrijd vorderde moest hij toch lossen op de groene Porsche.

Verhoeven- Verhoeven

Na de verplichte pitstops had Lucas van Eijndhoven een tiental seconden voorsprong op de Speedlover-rijders Gilles Smits en John de Wilde, die al snel het gezelschap kregen van Niels Troost. Eijndhoven behield een mooie voorsprong en kwam uiteindelijk als winnaar onder de zwart-wit geblokte door. Voor de plaatsen twee tot vier werd er nog hevig strijd geleverd in de slotfase van de wedstrijd!

Lucas van Eijndhoven

Het verschil tussen twee en drie was slechts 0,089 seconden in het voordeel van Smits gevolgd door De Wilde, Niels Troost kwam ook op amper 0,302 seconden over de lijn als vierde. Vader en zoon Verhoeven (Jaxon en Jean-Pierre) eindigde op de vijfde plaats, voor Jos Jansen en het duo Wim Meulders-Rik Renmans.

Meulders-Renmans

Op 9 en 10 juli zal de volgende meeting plaatsvinden in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps. John de Wilde trekt met 10 punten voorsprong naar de Belgische Ardennen om zijn leidersplaats in het kampioenschap te verdedigen. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!