Pinksterraces: Stienes Longin en Lucas van Eijndhoven winnen eerste race op Zandvoort

Dit weekend snuiven de troepen van de Benelux Racing Series de zeelucht op bij onze noorderburen in Zandvoort. Vandaag vond de eerste race van het weekend plaats waarbij de Porsche Sprint Trophy Benelux en de BMW M2 CS Racing Cup Benelux samen de strijd aangingen tijdens de dertig minuten durende wedstrijd. In de voormiddag werd de vrije training en de kwalificatie nog verreden in zeer natte omstandigheden, de hemelsluizen boven Zandvoort gingen helemaal open, maar tijdens de race was het asfalt al weer helemaal opgedroogd.

Stienes Longin

BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Eerder op de dag wist Stienes al de pole te versieren voor Race 1 met Tom van Rompuy op slechts 0.006 seconden achterstand. De strijd om de eerste plaats in het algemene kampioenschap kon beginnen. Maar Stienes was meteen goed weg van bij de start en kon de druk van Giovanni Scamardi afhouden tot aan de finish. Tom van Rompuy die als tweede op de grid stond moest in Scamardi zijn meerdere herkennen.

Steven Brams met het nummer 97 moest als laatste vertrekken in het peloton, maar herpakte zich tijdens de race en wist zo zijn eerste overwinning in de Pro (Am) categorie binnen te halen. Jourdan Serderidis die net voor Raf Beliën finishte moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Tom van Rompuy

Porsche Sprint Trophy Benelux

Jaxon Verhoeven met het nummer 9 pakte de poleposition voor de eerste race van de Porsche Sprint Trophy Benelux in de Nederlandse duinen. Maar bij de start van de wedstrijd liep het mis voor Verhoeven, hij bleef stilstaan wanneer de lichten op groen sprongen en zag zo de andere Porsches langs beide kanten passeren.

Lucas van Eijndhoven nam meteen de leiding van het peloton nog voor het insturen van de Tarzanbocht, op de hielen gezeten door De Wilde op positie twee. Maar bij het ingaan van de tweede ronde had De Wilde de leiding overgenomen en kon zo stand houden tot ronde negen. Daar neemt De Wilde de buitenkant in de Tarzanbocht en Verhoeven wil de binnenkant aansnijden om zo zijn voorganger aan te vallen. Maar Verhoeven maakt contact met de achterkant van De Wilde, en beide wagens komen tot stilstand in de bocht. Verhoeven kan op eigen krachten terug vertrekken naar de pitlane en moet opgeven voor race 1. De Wilde echter staat diep ingegraven in het grid en moet geholpen worden om zijn weg verder te kunnen zetten. Uiteindelijk zal hij de finish bereiken met één ronde achterstand op de rest van het peloton.

Lucas van Eijndhoven kon optimaal profiteren van de situatie en pakte zo zijn eerste zege van het seizoen. Niels Troost en Jos Jansen vervolledigden het algemene podium.

De tweede race zal morgen starten om 11H45!

Lucas van Eijndhoven
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!