PK Carsport bezorgt Audi R8 LMS GT2 bij endurancedebuut meteen een klassezege

Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette wisten in de 24 uur van Dubai aan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport een indrukwekkende zege in de GTX-klasse te veroveren.

Maar liefst 79 bolides stonden er vrijdagnamiddag aan de start van de 17de editie van de 24 Uur van Dubai. Daarbij ook de #704 PK Carsport Audi R8 LMS GT2, die werd bestuurd door Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette. Voor de impressionante GT2-bolide was het meteen een wereldpremière, want de wagen uit Ingolstadt had nooit eerder een wedstrijd van lange adem gereden.

Audi R8 LMS GT2 #704 (PK Carsport), Peter Guelinckx/Bert Longin/Stienes Longin/Stijn Lowette

Een stap in het onbekende dus, maar bij PK Carsport bleken ze meer dan opgewassen tegen de taak. “Bij een eerste endurancerace ooit voor een nieuwe auto zijn er natuurlijk altijd wat vraagtekens”, weet Bert Longin. “Maar alle kinderziektes hebben we op een gepaste manier aangepakt, en we zijn altijd kunnen blijven doorrijden. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het helemaal niet. Dat kan ik je wel verzekeren.”

Audi R8 LMS GT2 #704 (PK Carsport), Peter Guelinckx/Bert Longin/Stienes Longin/Stijn Lowette

In de aanvangsfase werd het GTX-duel met de Leipert Motorsport Lamborghini op het scherp van de snee uitgevochten, maar de betrouwbaarheid van de PK Carsport Audi maakte uiteindelijk het verschil. Op de eindstreep bleek de #704 Audi niet alleen overtuigend winnaar in de GTX-klasse, maar ook als 25ste algemeen, op 79 starters. Gezien het voor Dubai ongezien hoge niveau in de GT3-topklasse een meer dan degelijk resultaat.

Audi R8 LMS GT2 #704 (PK Carsport), Peter Guelinckx/Bert Longin/Stienes Longin/Stijn Lowette

“Een eerste endurancezege voor de Audi R8 LMS GT2: we mogen opnieuw een primeur op ons palmares bijschrijven”, besluit Longin glunderend. “Het hele PK Carsport-team heeft uitstekend werk geleverd, en ook de mensen van Audi Sport zijn in de wolken met wat hun auto heeft kunnen laten zien. Ook dat is niet onbelangrijk.”

Audi R8 LMS GT2 #704 (PK Carsport), Peter Guelinckx/Bert Longin/Stienes Longin/Stijn Lowette

Een uitstekende seizoenstart voor de PK Carsport-troepen dus. 2022 wordt overigens opnieuw een heel boeiende jaargang, binnenkort meer daarover!

Racemail Press Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!