Podium en titel in Belcar 1 voor Longin en Corten

Bert Longin en Christoff Corten wisten bij de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship beslag te leggen op een podiumplaats in Belcar 1. Dat was met nog één wedstrijd te gaan meteen voldoende voor zekerheid over de titel in de klasse. Omdat het duo van de #11 Krafft Racing Norma algemeen echter niet hoger geraakte dan een zevende plaats, verliezen ze wel de leidersplaats in de algemene Belcar-tussenstand.

Barslechte weersomstandigheden voor de voorlaatste race van het nationale endurancekampioenschap op Circuit Zolder. De race van 125 minuten moest zelfs achter safety car worden gestart. Zoals zo dikwijls in zo een omstandigheden zou de tactische keuze bij eventuele neutralisaties van cruciaal belang zijn.

Daarom kwam de #11 Krafft Racing Norma al heel snel binnen, waarbij Bert Longin het stuur doorgaf aan Christoff Corten. Een tweede rijderswissel volgde vlak daarna, waardoor Longin opnieuw achter het stuur kwam. De twee verplichte wissels waren zo afgewerkt, Longin kon dus tot het eind doordoen.

“Indien er geen nieuwe neutralisatie zou volgen, hadden we zo een groot voordeel”, legt Longin uit. “Jammer genoeg kwam er die er wel, waardoor we die boni kwijt waren.”

Maar dat bleek niet het grootste probleem voor de Leuvenaar. “De wagen was zo goed als onbestuurbaar”, legt Longin uit. “De ophanging bleek voor deze natte omstandigheden veel te hard afgesteld, ik moest heel voorzichtig zijn bij het accelereren en remmen. Eén keer liet ik me vangen, en ik stond onmiddellijk achterstevoren.”

Een halve minuut ging zo verloren, maar dat maakte ondertussen weinig meer uit. De Krafft Racing Norma ging als derde in Belcar 1 en zevende algemeen over de streep. Met nog één meeting te gaan, de Finaleraces in Assen, kan de Krafft Racing in Belcar 1 niet meer worden bijgebeend. In de algemene tussenstand kijkt het team tegen een achterstand van elf punten aan.

“Die titel in Belcar 1 is al een hele opsteker, maar we willen meer”, klinkt het strijdvaardig bij Longin en Corten. “In de algemene titelstrijd is echter nog niets beslist en we zullen er alles aan doen om de Belcar-titel 2019 te veroveren.” 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!