Podium voor Stevens Motorsport in 24H Zolder

Nadat de 24 Hours of Zolder in 2020 vanwege de wereldwijde pandemie niet plaatsvonden, stond het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship dit jaar wel op de kalender. Stevens Motorsport tekende present met een nieuwe BMW M2 CS Racing en betwistte de loodzware Limburgse klassieker met slechts drie rijders: ex-winnaar Xavier Stevens, zijn zoon Jochen Stevens en Claude Bal. Met succes overigens, want het drietal legde beslag op de zilveren medaille. 

“Het was voor iedereen afwachten hoe onze nieuwe BMW M2 CS Racing een etmaalrace zou verteren, maar de wagen gaf geen krimp”, trapt Xavier Stevens af. “Jochen, Claude en ikzelf reden een quasi foutloze wedstrijd en de tweede plaats in onze divisie is een mooie beloning voor het ganse team. Jammer dat er tijdens de wedstrijd een probleem was met de tankinstallatie van Circuit Zolder, maar verder hebben we eigenlijk geen enkel euvel tegengekomen. Mijn felicitaties overigens aan VR Racing by Qvick Motors, ze hebben de 24 uur op snelheid gewonnen en daarmee is hun zege meer dan verdiend. Aan ons nu om in de toekomst het resultaat om te draaien en de grootste trofee naar West-Vlaanderen te brengen!”

“Het voelt bijzonder goed om opnieuw op het podium te staan in een wedstrijd die zo zwaar is als de 24 Hours of Zolder”, lacht Jochen Stevens. “Het is in deze wedstrijd vaak een kwestie om uit de problemen te blijven, maar de concurrentie hield de druk eigenlijk constant hoog waardoor we ons niet konden permitteren het tempo wat te laten zakken. Het was ook een kwestie van goed om te gaan met het verkeer, want in de 24 Uur rijden ook prototypes mee die een flink stuk sneller zijn dan wij. Als je van de ideale rijlijn afwijkt, krijg je vuil op je banden en dat kost je tijd. Dat wil je dus vermijden, maar langs de andere kant mag je ook niet te veel risico’s nemen, gezien we altijd in de top drie gereden hebben in onze divisie en dus uitzicht hadden op het podium. Ik heb enorm veel bijgeleerd over onze auto en ben tevreden over de gemaakte progressie. Bovendien kwamen we niet het minste technische probleem tegen, wat toch wel opvallend is aangezien Zolder zwaar is voor de mechaniek van een racewagen. Een pluim voor zowel BMW Motorsport als het ganse Stevens Motorsport team.”

Claude Bal tekende opnieuw present bij Stevens Motorsport, nadat hij ook in het verleden reeds het West-Vlaamse team kwam vervoegen bij de 24 Hours of Zolder. “Ik heb de wagen eigenlijk pas ontdekt in de aanloop naar de 24 Uur, maar voelde mij snel op mijn gemak”, bevestigde Claude Bal. “Hoewel we maar met drie rijders waren, hebben we geen steken laten vallen. We hadden bovendien afgesproken om dubbele stints te rijden, goed voor in het totaal 3 uur per rijbeurt – het maximale wat het reglement toelaat. Dat vergt wel wat van je als rijder, maar ik heb me rotgeamuseerd. Tijdens de nacht was er eventjes een lastig moment toen het begon te regenen op bepaalde delen van het circuit, terwijl het elders droog lag. Het regende ook niet hard, waardoor op slick-banden blijven rijden de enige optie was. Het hoort er allemaal bij en ik ben blij om met onze ‘kleine’ BMW te besluiten als tweede toerismewagen én aan de voet van de algemene top 10.”

Stevens Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!