Pole voor Jules Gounon in race twee

Jules Gounon neemt met de Zakspeed Mercedes-AMG een geweldige revanche in de ADAC GT Masters kwalificatie van zondag op de Lausitzring. Zaterdag moest Gounon nog opgeven in de eerste race met schade aan de radiator. Door een nachtje door te werken slaagde het team er alsnog in de wagen klaar te krijgen voor zondag.

Het duurde deze sessie wat langer voor er echt gestreden werd voor de beste tijd, de eerste twintig minuten namen de meeste teams de tijd om de juiste temperatuur in de banden te krijgen. Met nog amper zeven minuten op de klok was het Patric Niederhauser in de Phoenix-Audi en een tijd van 1: 22.4 minuten die het voortouw nam. Maar niet veel later plaatste Gounon een ronde van 1:22.301 minuten, waarmee hij duidelijk aangaf dat het tempo nog verder opgedreven kon worden. Uiteindelijk slaagde de Fransmans er zelfs in als enigste onder de 1:22 te blijven met een sterke tijd van 1:21.981 minuten.

“Ik ben erg blij”, zei Gounon. “Poleposition is een geweldig cadeau voor mijn teamgenoot Igor Walilko, die vandaag jarig is, en een beloning voor onze monteurs, die tot vijf uur ’s ochtends aan de auto hebben gewerkt na onze crash in de eerste race op zaterdag. Het is mijn eerste seizoen bij de Mercedes-AMG en ik leer de auto nog steeds beter kennen. Vandaag was ideaal. Het voelt goed om weer op pole te staan ​​in de ADAC GT Masters. De laatste keer was in 2017 in Hockenheim. We willen nu ook strijden voor de raceoverwinning.”

Gounon wordt op de eerste startrij vergezeld door zijn landgenoot Franck Perera, de Lamborghini-fabriekscoureur die de wagen deelt met Rolf Ineichen kwam 0,135 seconden te kort. Derde plaats ging naar Maro Engel en Luca Stolz in de Toksport Mercedes-AMG. Christopher Mies en Ricardo Feller, winnaars van zaterdag, verdedigen hun voorsprong in het kampioenschap vanaf de zevende plaats op de grid. 

NITRO zendt vanaf 12.00 uur de achtste race van het Duitse GT-kampioenschap van dit seizoen live uit.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!