Polle Geusens als invaller voor Walter Cleynhens!

Zoals ondertussen geweten diende Walter Cleynhens wegens herhaalde hartproblemen verstek te geven voor de Openingsraces en op doktersadvies ziet hij zich nu ook verplicht een kruis te zetten over een terugkeer in competitie. Achter het stuur van de vrijgekomen #96 Fiesta van Ford Peerlings neemt tijdens het weekend van de Spa Euro Race niemand minder dan Polle Geusens plaats!

“Als mecanicien werk ik al enkele jaren samen met Philip Peerlings en toen bleek dat de derde Fiesta vrijkwam, is het idee ontstaan om via de Fiesta Cup mijn debuut op circuit te beleven,” zegt Polle. “Ik heb in rally immers veel ervaring opgedaan met een Fiesta R2 en R5, maar op uitzondering van een testje op het Circuit van Mettet, reed ik tot hiertoe geen enkele meter op circuit, laat staan in een race. Het zal in het begin aanpassen worden. Ik hou van zulke uitdagingen.”

Circuitracerij is hem evenwel niet helemaal onbekend. Als ex-mecanicien bij het toonaangevende BMW Team RBM van Bart Mampaey kent hij iets van het perfect afstellen van een koets en die ervaring kon hij vorig jaar al benutten als sleutelaar van het nieuwgevormde Alnimax Racing dat Fiesta’s op de baan brengt voor Alexander Borgmans en Maxim De Witte.

(c) FORD FIESTA Sprint Cup

“Ik ga die job bij Alnimax Racing blijven doen en als er iets te veel werk op de plank zou liggen, zijn er mijn drie broers die op technisch vlak prima voor mij inspringen. Ik denk zelfs dat ik door zelf achter het stuur plaats te nemen, beter ga weten hoe we de Fiesta’s kunnen laten evolueren.”

Afspraak op 5 en 6 juni op het Circuit van Spa-Francorchamps met Ford Peerlings én Alnimax Racing voor de tweede manche van de Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup.

Persbericht: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!