Porsche Carrera Cup Benelux: Geslaagde roll-out op Circuit Zandvoort!

Niet minder dan 49 Porsches 911 GT3 Cup van de nieuwste modelgeneratie (992) kwamen vandaag in actie op CM.com Circuit Zandvoort tijdens de gecombineerde roll-out van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Mobil 1 Supercup. Onder ideale omstandigheden met stralende zonneschijn konden teams en rijders voor de eerste maal kennismaken met hun nieuwe auto’s. De reacties waren zonder uitzondering positief, niemand had zich een betere voorbereiding op het komende raceseizoen kunnen wensen!

Het was een indrukwekkend gezicht, de 49 gloednieuwe Porsches in Cup-uitvoering, die strak stonden opgelijnd in de pitstraat van het Zandvoortse circuit. Een uniek moment bovendien: niet eerder waren zoveel Porsches van de nieuwe Cup-generatie op één plek verzameld. Porsche Motorsport en The Driving Force, de organisatie achter de Porsche Carrera Cup Benelux, hadden de gemeenschappelijke testdag gepland om rijders en teams uit de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Mobil 1 Supercup de mogelijkheid te bieden om in een veilige omgeving de nieuwe raceauto’s te kunnen uitproberen. Ter ondersteuning was een uitgebreid team van ervaren technici van Porsche Motorsport uit Weissach aanwezig.

Voor zowel de Porsche Mobil 1 Supercup als de Porsche Carrera Cup Benelux waren er vier sessies beschikbaar, waardoor alle deelnemers een behoorlijk aantal ronden konden rijden. Ook stonden er startoefeningen op het programma. De gereden rondetijden op het 4,259 kilometer lange circuit lagen daarbij al direct onder de tijden van vorig jaar, ondanks dat de auto’s nog gloednieuw zijn. Met een vermogen van 510 pk is de nieuwste generatie van de Porsche 911 GT3 Cup dan ook de krachtigste Cup-Porsche aller tijden.

Met wedstrijden in Duitsland, Frankrijk, Azië en Noord-Amerika plus de internationale Porsche Mobil 1 Supercup is de Porsche Carrera Cup Benelux een van de eerste kampioenschappen waarin de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup wordt ingeschreven. De Benelux-coureurs waren enthousiast. “Geweldig, ik heb genoten vandaag”, glunderde Glenn Van Parijs, hij reedt voor NGT Racing in de Pro-klasse. “Ik heb al aardig wat rondjes kunnen rijden. Veel power, veel grip … Gewoon geweldig!​”

“De eerste indruk van de auto is dat hij veel aerodynamischer is dan ik gewend ben”, zegt Floris Dullaart, die uitkomt voor het GP Elite-team in de Pro-Am-klasse. “Hij is ook veel minder overstuurd dan ik gewend ben, dus je kunt veel eerder gas geven. Dat is even wennen, ik kan zeker anderhalf tot twee seconden sneller zijn dan nu. Ik ben heel tevreden, zeer leuk!​”

Andrey Mukozov zal starten voor het Luxemburgse team DUWO Racing, eveneens in Pro-Am. Hij zei hetvolgende: “De nieuwe auto is ongelooflijk: veel grip op de vooras, een enorme stap voorwaarts. Het cockpitdisplay geeft veel informatie en het nieuwe stuur voelt prettig aan. Autorijden is een stuk eenvoudiger, geweldig!​”

Huub van Eijndhoven, die na goede resultaten vorig jaar in de Pro-Am-klasse, voor seizoen overstapt is naar de Pro-divisie en voor Team PGZ van JW Raceservice gaat rijden, was ook positief in zijn conclusie: “De nieuwe auto is veel directer en stabieler. Je moet wat preciezer rijden, maar de brede banden geven je veel meer grip waardoor de rondetijden ook aanzienlijk lager liggen.​”

Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux, kon uiteraard ook tevreden terugkijken op de testdag: “Ik ben zeer tevreden! Het was geweldig om de roll-out hier samen met de Supercup mee te maken. De aanblik van 49 auto’s opgesteld in de pitlane is een ervaring die verre van alledaags is. Ik wil alle betrokkenen bedanken voor hun inzet en in het bijzonder Porsche Motorsport voor de technische ondersteuning. We zijn een stap dichter bij de start van het nieuwe seizoen.​

Op vrijdag 16 april vindt de officiële “Test & Media Dag” van de Porsche Carrera Cup Benelux plaats op het Circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Van 29 april tot 1 mei staat daar ook het eerste race-evenement van het seizoen gepland, waarbij de Porsche Carrera Cup Benelux in het voorprogramma van de FIA World Endurance Championship mag rijden. In totaal bestaat het seizoen uit zes evenementen van elk twee races.

Bron: Porsche Carrera Cup Benelux

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!