Porsche Carrera Cup: Loek Hartog van start tot finish

Loek Hartog domineert de eerste sprintrace van de Porsche Carrera Cup Benelux op het Circuit van Zolder tijdens het eerste DTM weekend. De coureur van Bas Koeten had eerder al de pole achter zijn naam gezet en bleef van start tot finish aan de leiding rijden. Morris Schuring (GP Elite) kwam 5 seconden later als tweede onder de zwart-wit geblokte door, voor Huub van Eijndhoven (JW Raceservice) die het podium compleet maakte.

Voor Jos Jansen (JJ Racing) verliep de start iets minder vlot vanop de eerste rij, hij zag Morris Schuring en Huub van Eijndhoven al passeren bij de aanvang van de wedstrijd. Uiteindelijk moest hij zelfs zijn Porsche aan de kant zetten in de Villeneuve-chicane wegens technische problemen. Van Eijndhoven kon goed weerwerk bieden op de druk van Schuring voor de tweede plaats, maar is de slotfase van de wedstrijd moet hij Schuring toch laten passeren en genoegen nemen met de bronzen plak.

Gilles Smits (Speedlover) plaatste zich als beste Belg en winnaar in de AM klasse net buiten het algemene podium, teamgenoot Jaxon Verhoeven vervolledigde de top vijf. Het hele GT4 podium ging naar het team van GP Elite, Thierry Vermeulen won de klasse voor Steven van Rhee en Alexander Goddijn. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!