Porsche: Eerste tests met de LMDh-prototype succesvol afgerond

Het nieuwe LMDh-prototype van Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste test op een internationaal podium met vlag en wimpel doorstaan. Op het Circuit de Catalunya vlakbij de Spaanse metropool Barcelona legde het voertuig de afgelopen dagen meer dan 2.000 kilometer af. De focus van de testritten was het opzetten van de systemen, het ontwikkelen van de banden en het optimaliseren van de interactie tussen de V8 Turbo-motor en de hybride elementen zoals voorgeschreven door de reglementen. Gedurende een aantal testdagen waren de nieuwe Porsche-fabrieksrijders Felipe Nasr (Brazilië) en Dane Cameron (VS) die de ca. 500 kW (680 pk) auto mochten besturen.

“De succesvolle tests in Barcelona waren een enorm belangrijke stap”, vat Thomas Laudenbach samen, terwijl Vice President Porsche Motorsport eraan toevoegde: “Tijdens onze eerste ronden op ons testcircuit in Weissach was het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de basisfuncties van het LMDh-prototype werkte. In Spanje zagen we het hele ontwikkelingsgebied: endurance runs, setup-werk en, heel belangrijk, de optimalisatie van de interactie tussen alle partners die bij dit project betrokken zijn. Ik vond het heel indrukwekkend hoe snel de medewerkers van Porsche, Penske, Michelin, Multimatic en anderen als een eenheid bij elkaar kwamen. Ik wil iedereen bedanken voor de rol die ze hebben gespeeld.”

“We hebben de eerste tests op een ‘echt’ circuit voltooid en zijn erin geslaagd om de vorige kilometerstand van de nieuwe Porsche LMDh meer dan te verdubbelen tot meer dan 2.000 kilometer”, zegt Urs Kuratle, Director Factory Motorsport LMDh. “Hieruit blijkt dat we de tijd na de geplande maar afgelaste tests goed hebben benut voor deze intensieve voorbereiding. Inclusief onze partners waren er meer dan 70 mensen aanwezig op de baan. Vanuit organisatorisch oogpunt was dat een andere uitdaging. We hebben niet alleen grote vooruitgang geboekt met de auto, maar ook met de operationele samenwerking en processen binnen Porsche Penske Motorsport. Maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat we zijn waar we willen zijn.”

“Tijdens deze tests boekten we van dag tot dag grote vooruitgang. De feedback van de coureurs, de ingenieurs en het team was altijd positief”, vat Jonathan Diuguid, Managing Director Porsche Penske Motorsport, samen. “We zijn de eersten die een LMDh-voertuig testen in de testmodus. Dit geeft ons de kans om de komende weken en maanden systematisch alle aspecten op een rijtje te zetten en de competitie in 2023 zo goed mogelijk aan te gaan.”

Porsche zet zijn ontwikkelingsprogramma voort met het nieuwe LMDh-prototype op verschillende circuits in Europa en Noord-Amerika. In het najaar wordt de auto gehomologeerd, gevolgd door het eerste race-uitje in januari 2023 tijdens de 24 Hours of Daytona.

Felipe Nasr: “Dit waren mijn eerste ronden in de LMDh-auto, een geweldige ervaring. Hoewel de auto gloednieuw is, hebben we veel kilometers kunnen afleggen. Dat was geweldig en mag niet worden onderschat. We konden zelfs beginnen met het afstellen en de bandentesten. Mijn indruk van het voertuig is positief en ik zal Barcelona met een glimlach verlaten. Ik keek erg uit naar deze eerste runs. Nu kreeg ik de kans om eindelijk samen te werken met het Porsche Penske Motorsport-team, het stuur te pakken en gas te geven. Het was een heel bijzondere ervaring voor mij en maakt me enthousiast voor alles wat komen gaat in de toekomst.”

Dane Cameron: “Ik ben ruim twee weken geleden in Weissach voor het eerst in de LMDh-auto gestapt. Dat ging vooral over functionele testen. De vooruitgang die is geboekt tot aan onze eerste ronden in Barcelona is indrukwekkend. Tijdens de testdagen boekten we consistent vooruitgang. Elke dag slaagden we erin om meer kilometers af te leggen en de prestaties verbeterden merkbaar. In deze vroege ontwikkelingsfase gaat het natuurlijk niet om tot het uiterste gaan. Integendeel: onze benadering is zeer conservatief. Op basis hiervan is mijn indruk buitengewoon positief, omdat er nog ongelooflijk veel potentieel is om onze nieuwe auto verder te verbeteren.”

Bron: Porsche AG

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!