Porsche Endurance Trophy: verlengde samenwerking met Belcar Endurance Championship

Enkele maanden voor de start van het grondig vernieuwde Belcar National Endurance Championship bereikten de promotors van Belcar en de Porsche Endurance Trophy een akkoord om hun sterke samenwerking te verlengen. Dit is belangrijk nieuws voor de teams en coureurs die hun vertrouwen stellen in het legendarische Duitse merk. Inderdaad, met het verdwijnen van de CN-prototypes en andere verwante auto’s, worden de GT-auto’s opnieuw de topklasse in het nationale kampioenschap, waardoor de Porsche 992 GT3 Cup een van de wapens is om te strijden voor de algemene overwinning en de nationale titel. Porsche zal het opnemen tegen andere legendarische GT-merken zoals Lamborghini, Ferrari of Audi. In dat opzicht is ook de hernieuwde samenwerking met Michelin als bandenpartner belangrijk nieuws.

De afgelopen jaren was de Porsche Endurance Trophy altijd goed voor een strijd binnen een strijd in het Belcar Endurance Championship, officieel het nationale Belgische endurancekampioenschap. Het concept was glashelder, met aparte klassementen en kampioenschappen voor de verschillende Porsche racemodellen, uiteraard inclusief die auto’s in het algemeen klassement. Door de aanwezigheid van de open CN-prototypes en aanverwante auto’s was het echter bijna onmogelijk voor de GT-auto’s, zoals Porsche, om ook voor de eindzege te strijden. Het verdwijnen van die prototypes in 2022 betekent dat de GT-auto’s nu weer helemaal vooraan in de race zullen staan.

Rudi Penders: “Dit brengt het Belcar Endurance Championship terug naar zijn verleden en traditie, waarbij GT’s en toerwagens betrokken waren. De aanwezigheid van de Porsche Endurance Trophy in het nationale kampioenschap is erg belangrijk, omdat we op deze manier de basis van het kampioenschap vormen en deze keer kan die basis ook strijden voor de eindzege. De verschillende Porsche-modellen waren in het verleden al meerdere keren succesvol in Belcar, denk maar aan de tijd van AD Sport, GLPK, PSI en RTM of later First Motorsport, GPR of andere teams die hun vertrouwen in Porsche stelden. Ze wonnen meerdere titels en natuurlijk ook meerdere keren de 24 Hours of Zolder, nog steeds het hoogtepunt van ons kampioenschap. Porsche heeft vele jaren ervaring met endurance racen en de nieuwe Porsche 992 GT3 Cup is daar een mooi bewijs van, kijk maar naar de prestaties van de wagens van Belgium Racing, NGT, RedAnt Racing, Speedlover en Q1 TrackRacing afgelopen seizoen. Maar ook in dat kader zijn de Porsche 991 en de Porsche Cayman GT4 perfecte racewagens. De legendarische betrouwbaarheid van de Porsche en de snelheid van de auto zijn de perfecte combinatie om succesvol te zijn.”

De Porsche Endurance Trophy zet ook de langdurige samenwerking met bandenpartner Michelin voort, een samenwerking die de afgelopen jaren zeer succesvol was. Om de teams zo goed mogelijk te ondersteunen zal er ook een onderdelenservice en technische ondersteuning aanwezig zijn bij alle Porsche Endurance Trophy races in binnen- en buitenland.

De Porsche Endurance Trophy start op 14 en 15 mei, uiteraard op Circuit Zolder.

Bron: Porsche Endurance Trophy

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!