Porsche Esports Supercup: Sebastian Job scoort dubbele overwinning in Donington Park

De Porsche TAG Heuer Esports Supercup was vandaag aan zijn derde racedag toe van het seizoen 2020, voor deze manche trokken ze deze keer naar het virtuele Donington Park Circuit. Sebastian Job domineerde het 38-koppige veld en won beide races, voor de Britse simracer was het een thuiswedstrijd. 

Beide races zaten vol met actie waardoor er verschillende wijzigingen plaatsvonden in de tussenstand. De kampioen van vorig jaar Joshua Rogers (VRS Coanda Simsport) uit Australië eindigde de hoofdrace op de tweede plaats en is nu de nieuwe leider in de serie. Max Verstappen die nog te zien was in de vorige twee races van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup zal niet meer aan de start verschijnen. De Nederlandse F1-coureur heeft laten weten in voorbereiding te zijn op de naderende Grand Prix.

Een kanonstart in de sprintrace van 15 minuten was doorslaggevend. Job (Red Bull Racing Esports) pakte de race vanaf de tweede gridplaats en wurmde zich langs de leidende Alejandro Sánchez (E / MSI eSports) in de tweede bocht. Hij stond zijn plaats aan de kop van het peloton niet meer af en pakte de vlag voor Sánchez. Voor de volgende plaats op het podium werd een mooie strijd geleverd: Ricardo Castro Ledo (P / VRS Coanda Simsport) en Barcelona-winnaar Maximilian Benecke (D / Team Redline) streden uiteindelijk om de derde plaats. In ronde elf maakte Benecke uiteindelijk de beslissende zet en haalde de Portugees in. 

Ook in de hoofdrace  vierde Job een overwinning van start tot finish.  “Na een beetje pech in Barcelona voelt deze dubbele overwinning heel erg goed. Mijn rondetijden waren in beide races zeer consistent en dat bleek de sleutel tot succes. De volgende manche op de racekalender is Le Mans. Ik kijk er erg naar uit, vooral de lange rechte stukken en de slipstream-duels die daar plaatsvinden ”, zei Job na de racedag. 

Joshua Rogers (AUS/VRS Coanda Simsport) eindigde als tweede en was uiteindelijk zeer tevreden over zijn prestatie in de hoofdrace.  “Vandaag was het voor mij erg belangrijk om punten te verdienen. Ik ben erg blij met hoe de hoofdrace verliep. Nadat ik Alejandro Sánchez had ingehaald en naar de tweede plaats was gegaan, had ik graag de leiding genomen, maar Sebastian Job was te snel vandaag“

Sánchez eindigde de hoofdrace op het laatste schavot en behaalde zo zijn tweede podium van de dag op het legendarische Britse circuit. “Ik behield lange tijd de tweede plaats voor Joshua Rogers. Hij was ongeveer twee tienden van een seconde sneller per ronde, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat hij me naar huis zou rijden. Ik kon hem enkele ronden afhouden, maar uiteindelijk moest ik hem laten passeren. Ik sta in de top tien van de algemene ranglijst en wil dat graag zo houden ”, aldus Sánchez. 

In het algemeen klassement is Joshua Rogers met 161 punten de nieuwe leider. Sebastian Job staat op de tweede plaats met 155 punten. Østgaard staat op de derde plaats, 20 punten achter de Brit.

Results

Donington Park, sprint race
1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Alejandro Sánchez (E/MSI eSports)
3. Maximilian Benecke (D/Team Redline)
4. Ricardo Castro Ledo (P/VRS Coanda Simsport)
5. Joshua Rogers (AUS/VRS Coanda Simsport)

Donington Park, main race
1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Joshua Rogers (AUS/VRS Coanda Simsport)
3. Alejandro Sánchez (E/MSI eSports)
4. Tommy Østgaard (N/VRS Coanda Simsport)
5. Ricardo Castro Ledo (P/VRS Coanda Simsport)

Rankings after 3 of 10 events
1. Joshua Rogers (AUS/VRS Coanda Simsport), 161 points
2. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports), 155 points
3. Tommy Østgaard (N/VRS Coanda Simsport), 135 points 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!