Porsche Esports-team slaat een brug tussen echte en virtuele autoraces

Het nieuw opgerichte Porsche Esports-team zal de virtuele 24 uur van Le Mans op 13/14 juni aanpakken met vier Porsche 911 RSR’s uit 2017.  

Net als in het echte leven zullen de auto’s ondergebracht worden in de GTE-klasse. Tijdens de digitale race op het legendarische Circuit des 24 Heures in de Franse afdeling van Sarthe, delen Porsche-fabrieksrijders, junioren en jonge professionals de rijtaken met ervaren simracers – deze professionals uit de online en offline wereld zullen hun krachten bundelen om voor eer te vechten. In totaal vormen 16 coureurs het team van Porsche Esports. Het debuut van het ultieme uithoudingsevenement voor simracen met de coureurs wordt ondersteund door het online simulatieplatform rFactor2.  

“Le Mans wordt beschouwd als de meest traditionele langeafstandsrace en de digitale versie kan nu een geheel nieuwe doelgroep aantrekken voor professionele autosport.” 

Pascal Zurlinden

“Onder de huidige omstandigheden biedt de virtuele 24 uur van Le Mans een uitstekende gelegenheid om veel fans over de hele wereld te bereiken”, zegt Pascal Zurlinden, directeur Factory Motorsport bij Porsche. “Le Mans wordt beschouwd als de meest traditionele langeafstandsrace en de digitale versie kan nu een geheel nieuwe doelgroep aantrekken voor professioneel motorracen. Ik ben benieuwd hoe de combinatie van fabrieksrijders en elite sim-racers zal werken.”  

De virtuele 24-uursrace op het 13.626 kilometer lange circuit van Le Mans belooft een levensechte en vermakelijke wedstrijd te worden op hoog raceniveau. Lang voor de coronaviruscrisis had Porsche zijn zinnen gezet op de professionalisering van de online motorsport en vorig jaar zijn de motorsportactiviteiten uitgebreid met simracen. Voor het digitale 24-uursevenement combineert het merk nu voor het eerst zijn expertise uit de echte en virtuele autosport. Marco Ujhasi, Manager Esports bij Porsche Motorsport: “Met de virtuele 24 uur van Le Mans komen twee werelden samen. De passie voor racen slaat nu de brug tussen de echte en virtuele wereld. De knowhow van de racebanen en de vaardigheden die nodig zijn op simulatieplatforms komen samen in het nieuw opgerichte Porsche Esports-team. Deze unieke synergie opent nieuwe mogelijkheden voor alle betrokkenen. Net als bij echte races, vereist de virtuele motorsportmarathon niet alleen een perfecte setup en een behoorlijk tempo, maar ook een beetje geluk.” 

 Vorig jaar behaalde Porsche alle vier de GT-titels en een klasseoverwinning van Le Mans met de 911 RSR als onderdeel van het echte FIA ​​World Endurance Championship (WEC). Met 108 klasseoverwinningen en 19 algemene overwinningen is Porsche de meest succesvolle fabrikant in de bijna 100-jarige geschiedenis van het uithoudingsevenement van Le Mans. De eerste virtuele editie van de klassieker markeert het begin van een nieuw hoofdstuk.

Coureurs voor het Porsche Esports-team (Porsche 911 RSR)

No. 91:

André Lotterer (DE) / Neel Jani (CH) / Mitchell Dejong (USA) / Martti Pietilä (FIN)

No. 92:

Jaxon Evans (NZ) / Matt Campbell (AUS) / Mack Bakkum (NED) / Jeremy Bouteloup (FRA)

No. 93:

Nick Tandy (GB) / Ayhancan Güven (TR) / Josh Rogers (AUS) / Tommy Ostgaard (NOR)

No. 94:

Patrick Pilet (F) / Simona DeSilvestro (CH) / Martin Krönke (DE) / David Williams (GB)

Het schema 

De virtuele 24-uursrace van Le Mans start op zaterdag 13 juni 2020 om 15.00 uur lokale tijd. Voorafgaand hieraan vindt elke dag op woensdag (10 juni) en donderdag (11 juni) een vrije training plaats van 10.00 tot 22.00 uur. Vrijdag (12 juni) biedt een extra gratis oefensessie van 10.00 tot 17.00 uur. De kwalificatiesessie van 15 minuten voor de GTE-klasse begint op vrijdag om 18.15 uur.

PORSCHE AG

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!