Porsche Formula E Team behaalt historische een-twee-finish

Het TAG Heuer Porsche Formula E Team vierde zijn grootste succes tot nu toe met een historische een-twee overwinning op de Mexico City E-Prix. Vertrekkend van poleposition op het circuit van Autodromo Hermanos Rodriguez in de Porsche 99X Electric met nummer 94, behaalde Pascal Wehrlein (GER) de eerste overwinning voor Porsche in het ABB FIA Formula E World Championship. Zijn teamgenoot André Lotterer (GER) eindigde als tweede in de auto met nummer 36, wat de perfecte triomf was voor de sportwagenfabrikant uit Stuttgart in de derde ronde van de Formule E van dit seizoen. Jean-Éric Vergne pakte met zijn DS TECHEETAH de laatste trede van het podium.

Door de eerste twee podiumplaatsen in Mexico te behalen, stijgt het TAG Heuer Porsche Formula E Team op de teamranglijst naar de derde plaats. In het rijdersklassement staat Pascal Wehrlein op de derde plaats, samen met André Lotterer op de vierde plaats.

Race 3 overzicht

Pascal Wehrlein verzekerde zich van de eerste poleposition van het seizoen voor Porsche en bevestigde zijn intentie tijdens de kwalificatie. Het duo moest gedurende een korte periode Edoardo Mortara (ROKiT Venturi Racing) en Jean-Éric Vergne (DS TECHEETAH) voorlaten in de race op het 2.606 kilometer lange circuit, maar de Porsche-rijders behaalde een enorm energievoordeel op de rest, en konden nog steeds het tempo van de leiders evenaren.

André Lotterer vertrokken vanaf de derde startplaats, lag op positie vier. De kloof met het leidende peloton was erg krap. In de slotfase wierpen de perfecte racestrategie en het optimale energiebeheer van het TAG Heuer Porsche Formula E Team echter vruchten af. Wehrlein klom op naar de tweede plaats en pakte prompt de leiding – met Lotterer direct achter hem. Bij de geblokte vlag hadden Wehrlein en Lotterer negen seconden voorsprong op de rest en konden ze genieten van het enthousiasme van de tienduizenden fans die het beroemde Foro Sol-stadion inpakten.

Pascal Wehrlein

“Ik ben in het verleden twee keer in de buurt geweest om in Mexico te winnen, dus ik ben heel blij dat het deze keer gelukt is. Het team had een geweldig plan, hoewel ik eerst niet helemaal zeker was of het zou werken. Na vorig seizoen stonden we natuurlijk onder druk. Maar we hebben nooit de hoop verloren, we wisten dat we een goed pakket hadden en dat als alles in één weekend perfect samen zou komen, we zouden winnen. Dat is vandaag gebeurd. Ik hoop dat deze overwinning het team nieuw vertrouwen geeft. Als we dit momentum kunnen meenemen naar de volgende races, dan zullen de dingen hopelijk vanaf nu een beetje gemakkelijker voor ons zijn.”

Vergne kon de DS TECHEETAH naar de derde plaats brengen, waarbij teamgenoot da Costa na een aantal schermutselingen zich naar de vierde plaats vocht. Mortara had genoeg aan de vijfde plaats om de leiding in het rijders-kampioenschap te behouden. Regerend kampioen Nyck de Vries (Mercedes-EQ) moest tevreden zijn met een zesde plaats, één seconde voor Robin Frijns van Envision Racing. Sebastien Buemi (Nissan e.dams) pakte de achtste plaats en punten, net voor teamgenoot Maximilian Guenther en Jake Dennis (Avalanche Andretti).

Stoffel Vandoorne laag even op de vijfde positie, maar door een aanrijding van Lucas di Grassi op de twee Mercedessen, viel onze landgenoot uiteindelijk terug tot een elfde plaats. De Vries kon zijn zesde positie handhaven na het contact met de ROKIT Venturi-rijder.

André Lotterer

“Dit is een geweldig resultaat voor het team. Iedereen heeft hard gewerkt. Vorig seizoen met zijn ups en downs was niet makkelijk voor ons, maar nu is alles gelukt. Beide auto’s reden vanaf de eerste oefensessie goed. Met dit een-twee resultaat hebben we laten zien dat we serieuze kanshebbers zijn voor de wereldtitel.”

Mortara leidt het klassement van de coureurs met vijf punten voorsprong op De Vries, terwijl Wehrlein naar de derde plaats springt met de overwinning in ronde 3. Het volgende doubleheader-evenement voor het TAG Heuer Porsche Formula E Team is op 9 en 10 april met de Rome E-Prix, de 4e en 5e ronde van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!