Porsche geeft eerste beelden van de LMDh prototype vrij en is klaar voor de titelstrijd in de Formula E

Porsche begint het autosportseizoen 2022 met ambitieuze doelen en uitgebreide programma’s. De belangrijkste focus zal liggen op de twee fabrieksinzendingen in het ABB FIA Formula E World Championship en het FIA World Endurance Championship. Verder vervolledigen twee nieuwe coureurs het coureursaanbod.

De uitbreiding van de klantensportactiviteiten en de intensieve voorbereiding op het nieuwe LMDh-programma zijn nu toegevoegd aan het activiteitenprogramma. “Motorsport heeft altijd een speciale rol gespeeld in de bedrijfsstrategie van Porsche, en al meer dan 70 jaar gebruiken we het racepodium als proeftuin voor onze nieuwste technologieën. We staan ​​vandaag voor grote uitdagingen – zowel op sportief als organisatorisch opzicht. We zijn vastbesloten om een ​​actieve rol te spelen bij het vormgeven van de toekomst, terwijl we ervoor zorgen dat we ons autosport-DNA behouden”, zei Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG tijdens de digitale Porsche Night of Champions.

(c) Porsche AG – Oliver Blume

Voorbereiding op de uitrol van LMDh: Cameron en Nasr toegevoegd aan line-up voor coureurs

Dane Cameron en Felipe Nasr zullen vanaf 2022 worden opgenomen als fabrieksrijders van Porsche Motorsport. Cameron, de 33-jarige Amerikaan, won de IMSA WeatherTech SportsCar Championship DPi-titel in 2016 en 2019.

Nasr, de 29-jarige ex-Formule 1-coureur uit Brazilië, verzekerde zich van het kampioenschap in de Noord-Amerikaanse endurance-raceseries in 2018 en 2021. De twee nieuwe fabriekscoureurs worden intensief betrokken bij de verdere ontwikkeling van de LMDh-prototypes van Porsche.

Het beheer van deze baanbrekende endurance race-activiteiten voor Porsche zal in de bekwame handen zijn van de ervaren Zwitser Urs Kuratle. De hybride racewagen van 500 kW (680 pk) zal in 2022 talrijke testritten afleggen.

Vanaf 2023 zal het LMDh-prototype door Porsche Penske Motorsport worden ingeschreven in zowel het FIA World Endurance Championship als het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Voor het eerst in zo’n 30 jaar zal het dan mogelijk zijn om met auto’s van identieke constructie te strijden voor algemene overwinningen in de endurance-klassiekers op Le Mans, Sebring en Daytona.

(c) Porsche AG

“We werken samen met onze partner Penske volledig aan de ontwikkeling van het nieuwe LMDh-prototype en werken te allen tijde nauw samen met de chassisfabrikant Multimatic”, legt Thomas Laudenbach uit. “In januari starten we met intensief testen om ervoor te zorgen dat we optimaal voorbereid zijn op ons wedstrijddebuut in 2023.”

TAG Heuer Porsche Formula E Team streeft naar eerste overwinningen

De ABB FIA Formula E World Championship Series begint in 2022 aan zijn achtste seizoen. Het TAG Heuer Porsche Formula E Team heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld voor de volgende 16 wereldkampioenschappen: de Porsche 99X Electric zal naar verwachting zijn grote potentieel omzetten in een reeks successen. “Het lijdt geen twijfel dat we hebben wat nodig is om races te winnen. De hoogtepunten van het afgelopen seizoen hebben dit heel duidelijk gemaakt”, zegt Thomas Laudenbach, de man die op 1 oktober de directie van Porsche Motorsport overnam van Fritz Enzinger.

(c) Porsche AG

“In de afgelopen maanden heeft ons ontwikkelingsteam in Weissach alle wijzigingen aangebracht die door de regelgeving zijn toegestaan ​​en we zijn er vast van overtuigd dat de Porsche 99X Electric in staat zal zijn om het peloton het komende seizoen te leiden. “Het TAG Heuer Porsche Formula E Team vertrouwt op continuïteit in de twee cockpits: fabrieksrijders André Lotterer (#36) en Pascal Wehrlein (#94) zullen in 2022 weer op de grid staan ​​voor het team uit Weissach. Mocht een van de twee afhaken, Simona de Silvestro of Neel Jani zullen klaar zijn om in te springen. Het nieuwe seizoen begint op 28/29 januari 2022 met twee races in Diriyah, Saoedi-Arabië.

Bron: Porsche AG

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!