Porsche Junior gezocht: 12 kandidaten strijden om groot sponsorpakket

Twaalf ambitieuze jonge coureurs hebben het selectieproces voor de nieuwe Porsche Junior op het circuit van Motorland Aragón in Spanje afgerond. Als onderdeel van het sponsorpakket ontvangt de winnaar een financiering van 225.000 euro om deel te nemen aan het seizoen 2022 van de Porsche Mobil 1 Supercup.

Op de kalender van de internationale series die met de Porsche 911 GT3 Cup worden betwist, staan ​​opnieuw acht races in het kader van de Europese Formule 1-raceweekenden. Porsche’s voorbeeldige ontwikkelingsinitiatief voor jongeren heeft de afgelopen 25 jaar gediend als springplank naar een professionele racecarrière. Uit dit ontwikkelingsprogramma zijn veel fabriekscoureurs, wereldkampioenen en Le Mans-winnaars voortgekomen. De nieuwe Porsche Junior zal binnenkort aangekondigd worden.

(c) Porsche AG – Porsche Motorsport Juniorselectie 2021

Veeleisende selectiecriteria

De kandidaten, die niet ouder mogen zijn dan 23 jaar, moesten aan veeleisende criteria voldoen om uitgenodigd te worden voor de selectieprocedure. De selectie vond plaats op het 5.078 kilometer lange racecircuit in de buurt van de Spaanse stad Alcañiz. De voorwaarden omvatten een top-vijf resultaat in een van Porsche’s meer dan 20 wereldwijde bekerseries van één merk. Tijdens de driedaagse krachtmeting in Spanje werden de rijvaardigheid van de kandidaten onder wisselvallige weersomstandigheden op de proef gesteld. Naast pure snelheid omvatten de selectiecriteria mentale en fysieke fitheids-tests, kennis van technologie en het vermogen om samen te werken met race-ingenieurs en interactie met de media. De resultaten, die de komende dagen in detail worden geanalyseerd, vormen de basis voor de keuze voor de nieuwe Porsche Junior.

(c) Porsche AG – Huub van Eijndhoven (NDL), PCC Benelux

Tot de twaalf kandidaten uit de hele wereld behoren de 21-jarige Huub van Eijndhoven. De Nederlander werd genomineerd door de Porsche Carrera Cup Benelux. De Zweedse Hampus Ericsson is 19 jaar en nam deel aan de Carrera Cup Scandinavia 2021. Enzo Elias (19) verdedigde de kleuren voor Porsche Carrera Cup Brazilië. De Italiaanse Carrera Cup stuurde de 19-jarige Alessandro Giardelli. Lorcan Hanafin trok de aandacht in de Carrera Cup van Groot-Brittannië. De Britse coureur is met 18 jaar de jongste van het snelle dozijn. Laurin Heinrich (20) nam deel aan de Porsche Carrera Cup Deutschland. De Duitser claimde dit seizoen de rookie-classificatietitel in de Porsche Mobil 1 Supercup en won ook een race in de internationale serie.

De 22-jarige Marvin Klein uit Frankrijk heeft ook deelgenomen aan de Supercup en heeft de kroon gepakt in de Franse Carrera Cup. De Australiër Cooper Murray (20) nam deel aan de selectie op aanbeveling van zijn nationale Carrera Cup. De nieuwe Porsche Carrera Cup Noord-Amerika stuurde zijn kampioen, de 20-jarige Sebastian Priaulx uit Groot-Brittannië. Met een wildcard ronden de 20-jarige Kay van Berlo, Harry King (20) uit Groot-Brittannië en de 19-jarige Italiaan Marzio Moretti de kandidatenlijst af.

(c) Porsche AG – Harry King (UK), Wildcard Great Britain

“Snelle rondetijden vormen natuurlijk de basis om voor de nieuwe Porsche Junior te kiezen, maar dat zijn niet de enige criteria waar we rekening mee houden. We zoeken ook een teamspeler die het team kan motiveren en Porsche vertegen-woordigen”, legt Porsche Junior Coach Sascha Maassen uit. “Het gaat om het totaalpakket dat de talentvolle jongeren bieden. We hebben veel aandacht besteed aan elk van de twaalf kandidaten en hebben goed gekeken naar wat ze kunnen bereiken op en naast het circuit – wat hun capaciteiten zijn, hoe ze zich mentaal ontwikkelen, hoe ze omgaan met de inge-nieurs en hoe ze voor de camera komen. Er wordt met alles rekening gehouden. We weten al dat deze jongens kunnen rijden. Om slechts één nieuwe Porsche Junior uit deze twaalf te kiezen, is een grote verantwoordelijkheid, die we zeer serieus nemen.”

Naast financiële steun voor een seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup, biedt het sponsorpakket van de sportwagen-fabrikant een alomvattende aanpak die alle aspecten van een professionele carrière in de autosport omvat. Sascha Maassen speelt hierin een sleutelrol. Als coureurscoach staat de voormalige Porsche-fabriekscoureur klaar om de getalenteerde jongeren voor, tijdens en na de race te begeleiden. Bovendien biedt de Universiteit van Potsdam ondersteuning in de sportgeneeskunde. Mediaseminars en mentale training, evenals PR-evenementen en marketingactiviteiten maken ook deel uit van de instructie-inhoud.

(c) Porsche AG

Porsche ondersteunt sinds 1997 getalenteerde jonge coureurs. Tot op heden heeft het 27 coureurs een beslissende carrièreboost gegeven. Timo Bernhard (Porsche Junior 2000 tot 2001), Marc Lieb (2000 tot 2002) en Earl Bamber (2014) zijn uitstekende voorbeelden: ze hebben alle drie de legendarische 24 uur van Le Mans met de Porsche 919 Hybrid minstens één keer gewonnen en titels behaald in het FIA Wereldkampioenschap Endurance. In het seizoen 2021 verdienden vijf van de 15 Porsche-fabrieksrijders en Porsche Young Professionals hun strepen als Porsche Juniors. In 2019 werd Ayhancan Güven uit Turkije toegelaten tot het sponsorprogramma. In 2020 is de selectieprocedure geannuleerd vanwege de pandemie van het coronavirus.

Bron: Porsche Newsroom

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!