Porsche Mobil 1 Supercup: Dylan Pereira opnieuw te sterk voor de concurrentie

Ook deze keer stond er geen maat op de dominantie van Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) in de derde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup op de Hungaroring. Nadat hij in de kwalificatie al de pole achter zijn naam wist te schrijven, behaalde de Luxemburger een onbetwiste start-tot-finish-overwinning op het Grand Prix-circuit in de buurt van Boedapest.

“Ayhancan Güven zette me in de eerste ronde na de start en direct na de safety car-fase onder druk, maar ik wist hem af te weren. Daarna concentreerde ik me op het maken van geen fouten ”, reageerde Pereira na de race.  

Porsche Junior Ayhancan Güven (Martinet van Alméras) was de enige coureur die het tempo van Pereira wist te evenaren. “Ik deed het hier beter dan vorig jaar, maar ik had geen echte kans tegen Dylan”, gaf de Turk toe. “Als ik hem in de toekomst wil verslaan, zal ik het beter moeten doen. Dat is mijn doel voor de volgende race op Silverstone.” Desalniettemin is Güven opgeklommen naar de tweede plaats in het klassement, waarbij Pereira zijn voorsprong verlengde.

Terwijl Pereira en Güven ronde na ronde van het andere deelnemersveld wisten weg te rijden, werd er hevig strijd geleverd voor de derde plaats tussen Larry ten Voorde (NL / Team GP Elite) en Marvin Klein (F / Martinet van Alméras).  “Ik heb hard gevochten, maar het was moeilijk om Marvin achter me te houden’, meldde Ten Voorde. “Ons duel was heftig maar eerlijk”, voegde Klein toe, die vierde werd als beste van acht rookies. 

In het tweede duel stonden Porsche Junior Jaxon Evans (BWT Lechner Racing) en Jaap van Lagen (NL / FACH AUTO TECH) op de vijfde plaats. Het was een hevig duel waarbij de twee Porsche 911 GT3 Cup-racewagens meerdere keren contact maakten in de remzone voor Curve 1. Niet veel later moest Jaap van Lagen de strijd staken vanwege een lekke band door het contact met Evans. De steward gaf Evans de schuld van deze lekke band en de Nieuw-Zeelander kreeg een drive-through penalty. Als gevolg daarvan erfde rookie Jean-Baptiste Simmenauer (F / Lechner Racing Middle East) de vijfde plaats voor Florian Latorre (F / CLRT) en Marius Nakken (N / Dinamic Motorsport). Onder de rookies behaalde Jordan Love (AUS / FACH AUTO TECH) zijn eerste podiumresultaat. De Australiër sloot de race achtste algemeen af ​​voor Max van Splunteren (NL / Team GP Elite) en Daan van Kuijk (NL / GP Elite).

Roar Lindland (N / Pierre Martinet van Alméras) won de ProAm-klasse en versloeg zijn Franse teamgenoten Stéphane Denoual en Clément Mateu. Doordat Philipp Sager (A / Dinamic Motorsport) met zijn wagen achteruit in de pitmuur belandde veroorzaakte het ongeval even een safety car-fase. “Het is oké, ik ben een beetje van slag. Maar ik ben vooral echt boos over het verlies van de punten ”, zei hij na afloop aan Porsche. Sager was de meest recente winnaar van de ProAm-categorie en verliest hierdoor niet enkel de punten van deze manche, maar ook zijn kans voor de eerste plaats in het ProAm kampioenschap.

Na drie races binnen drie weken neemt de Porsche Mobil 1 Supercup nu een korte pauze. De vierde ronde zal van start gaan als ondersteuning van de Britse Grand Prix op Silverstone van 30 juli tot 2 augustus.

Results

Result round 3 Porsche Mobil 1 Supercup, Budapest (H), 15 laps
1. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing), 28:24.825 minutes
2. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras), + 1.915 seconds
3. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), + 7.704 seconds
4. Marvin Klein (F/Martinet by Alméras), + 8.082 seconds
5. Jean-Baptiste Simmenauer (F/Lechner Racing Middle East), + 12.308 seconds
6. Florian Latorre (F/CLRT), + 13.293 seconds

Porsche Mobil 1 Supercup 2020, Standings after 3 of 8 races
1. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing), 70 points
2. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras), 48 points
3. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 48 points
4. Jaxon Evans (NZ/BWT Lechner Racing), 37 points
5. Florian Latorre (F/CLRT), 33 points
6. Marvin Klein (F/Martinet by Alméras), 33 points

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!