Porsche Sprint Challenge Benelux: One-day events de volgende stap

Over exact twee maanden, op 21 april, vindt op CM.com Circuit Zandvoort het eerste van in totaal vijf evenementen van de Porsche Sprint Challenge Benelux plaats. De Porsche Sprint Challenge Benelux wordt doorgevoerd door hetzelfde organisatieteam dat ook achter de succesvolle Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup in de lage landen staat. De Porsche Sprint Challenge Benelux, met eendaagse evenementen op beroemde circuits in Nederland en België, richt zich vooral op ‘gentlemen drivers’. Het is de volgende stap op de piramide van Porsche Motorsport, na de Porsche Track Experience.

Natuurlijk, de ‘track days’ van de Porsche Track Experience zijn fascinerend. Velen maken graag gebruik van mogelijkheid om in de veilige omgeving van een goed geoutilleerd circuit het volledige potentieel van een Porsche te beleven en de eigen rijkwaliteiten naar een hoger plan te brengen. Sommigen willen echter meer, de stap naar competitie, met meerdere Porsches op de baan. Daartoe biedt de Porsche Sprint Challenge Benelux een ideale instapmogelijkheid.

“We hebben in de afgelopen jaren al de nodige ervaring opgedaan met de Porsche Endurance Trophy Benelux en de Porsche Sprint Trophy Benelux, maar voor wie eerste stappen wil zetten op het gebied van sprintraces, is de Porsche Sprint Challenge Benelux de perfecte keuze”, zegt Lars Plato, seriemanager van de competitie. “Er wordt uitsluitend met Porsches gereden, geheel volgens de richtlijnen van Porsche Motorsport, zodat de serie ook officieel als Porsche Sprint Challenge wordt aangeduid.”

Uitsluitend voor ‘gentlemen drivers’

Deelname aan de Porsche Sprint Challenge Benelux is uitsluitend voorbehouden aan ‘gentlemen drivers’: professionele coureurs uit de diverse Porsche Carrera Cups en de Porsche Mobil 1 Supercup zijn van deelname uitgesloten. “Ook met de planning van de evenementen houden we rekening met de doelgroep”, verklaart seriemanager Plato. “Het zijn allemaal eendaagse evenementen met in totaal 150 minuten rijtijd op de circuits van Assen, Zandvoort en Zolder. Het programma bestaat uit een vrije training, een kwalificatie en twee races van elk een half uur met rollende start. Bovendien wordt er op doordeweekse dagen gereden, zodat de mensen, veelal drukke ondernemers, het weekeinde beschikbaar houden voor andere doeleinden.”

Dankzij een samenwerking met Pon Porsche Import en GP Elite vinden twee evenementen plaats in combinatie met de Porsche Track Experience en twee evenementen gecombineerd met GP Elite Track Days. Op het Circuit Zolder in België wordt gereden tijdens de Race Promotion Day. Er kan met een hele reeks Porsches aan de races worden deelgenomen, te weten 911 GT3 Cup in meerdere generaties, 911 GT4 Cup, 718 Cayman GT4 Clubsport en Cayman GT4 Clubsport (981). Het veld wordt ingedeeld in drie divisies.

Net als bij de Porsche Carrera Cup Benelux kunnen de deelnemers rekenen op hoogwaardige hospitality met catering, technische ondersteuning, onderdelenservice en bandenservice van partner Michelin. Voor deelname is een EU-licentie van de KNAF of een andere nationale autosportfederatie benodigd. Nadere informatie is te vinden op www.sprintchallengebenelux.com.

Kalender Porsche Sprint Challenge Benelux 2022

Bron: Porsche Sprint Challenge Benelux

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!