Porsche Sprint Challenge Benelux sluit eerste seizoenshelft af in Assen

Assen is op woensdag 10 juli de plaats van afspraak voor de derde van vijf meetings van de Porsche Sprint Challenge Benelux. Na de verplaatsing naar Noord-Nederland, volgen nog Spa en weer Circuit Zandvoort, respectievelijk begin september en begin oktober. Sportief woedt de titelstrijd op alle niveaus, met opvallend een zeer open gevecht voor de algemene titel tussen de protagonisten uit de diverse klassen, meteen een bewijs dat iedereen in de Porsche Sprint Challenge Benelux zijn kans kan gaan. Bovendien zien we in Assen opnieuw een mooi evenwicht tussen de diverse Porsche 911 GT3 Cup en Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport.

Twee meetings zijn er in de Porsche Sprint Challenge Benelux al achter de rug, of met andere woorden vier sprintraces van 30 minuten. Na die vier afspraken op respectievelijk Circuit Zandvoort en Circuit Zolder, leidt Niels Troost (Team GP Elite) de puntenstand en Troost voert ook de klasse ‘992’ aan. Op de tweede plek, op amper negen punten van de leider, volgt het jonge talent Mees Muller (PG Motorsport) op de tweede plek en hij is dan weer leider in de klasse ‘GT4’. G.King (W.D.P. Racing) is derde, op 29 eenheden en hij bezet ook de eerste plek in de klasse ‘GT4 AM’. Michael Cool (Belgium Racing) is voorlopig vierde, met één punt bonus op Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing), die dan weer de klasse ‘992 AM’ aanvoert.

De Porsche Sprint Challenge Benelux staat open voor diverse types van competitiewagens van Porsche en iedereen komt bij ons aan zijn trekken, in een zeer open en fair-play competitie”, aldus Series Manager Lars Plato. “Zo zien we naast de diverse Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en de Porsche Cayman GT4 RS in Assen ook weer een Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 –, een wagen in de handen van Erik Geerts, ingezet voor AKG Motorsport. Het is het beste bewijs dat ook de – Type 991 – nog steeds een prima wagen is om op een leuke manier aan autosport te doen. 

PSCB 2024
Porsche Sprint Challenge Benelux 2024

De opzet van de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux is uiteraard identiek aan de voorgaande wedstrijddagen, met alle actie op één dag, van de vrije training ’s morgens, over de kwalificaties tot de beide races van 30 minuten die in de vooravond eindigen. Tussendoor treffen de deelnemers en teamleden elkaar in een ontspannen sfeer in de paddock met een professionele ontvangst door de organisatie en een gezellige prijsuitreiking op het einde van de dag!

Sportief is het uitkijken naar de strijd vooraan tussen Niels Troost en Michael Cool, die samen al drie van de vier zeges wegkaapten, tegen één voor Jan Lauryssen die op Circuit Zolder als gastrijder zijn opwachting maakte.
 
De actie in Assen start om 9u00, met de kwalificatie om 11u40 en de start van beide races om 14u50 en 17u15.

Foto’s met dank aan ©Ivan Tarantsov en ©MS Media!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!