Porsche Sprint Trophy Benelux: jachtterrein voor gentlemen drivers en beginnende racers

Het wordt één van de grote nieuwigheden van het seizoen 2021: de Porsche Sprint Trophy Benelux! Dit kampioenschap richt zich meer dan ooit op gentlemen drivers en beginnende racers, en vormt zo de eerste stap van de piramide van Porsche Motorsport Benelux. Krachtige auto’s, compacte en intense raceweekends – met niet minder dan 200 minuten track time verdeeld over twee dagen – topcircuits uit de Benelux… Alles is aanwezig om er een succesvol kampioenschap van te maken!

Bij het organiseren van deze Trophy lag het uiteraard voor de hand om te kiezen voor de Porsche Cayman GT4 Clubsport (de eerste en tweede generatie van de GT4-versie), samen met alle versies van de Porsche 911 GT3 Cup (996, 997, 991 en 991 Gen II). De betrouwbaarheid van deze modellen is onberispelijk, en de rijsensaties kunnen op zijn minst opwindend worden genoemd! Omdat de elektronische assistentie (ABS, ESP, tractiecontrole) kan worden behouden biedt de Cayman GT4 bovendien de mogelijkheid om stap voor stap circuitervaring op te bouwen.

Ideaal dus voor beginnende racers, die zich nadien op krachtiger modellen kunnen toeleggen, zoals bijvoorbeeld de 911 GT3 Cup. Die 911 GT3 Cup is trouwens de meeste verkochte racewagen ter wereld. En dat is geen toeval! Door de wagen op te nemen in de Porsche Sprint Trophy en de gentlemen drivers en rookies de kans te geven om de nodige race-ervaring op te doen kan dit een eerste stap in een lang traject zijn. Een traject dat de meest ambitieuze rijders tot de Porsche Carrera Cup Benelux kan leiden.

Tijdens de vijf meetings die op de kalender prijken krijgen alle deelnemers de gelegenheid om zich op eigen niveau in de kijker te rijden, dankzij de nieuwe klassenverdeling. De ‘Rookie Trophy’ beloont de beste debutant, welke leeftijd die ook heeft. De ‘AM Trophy’ is dan weer gereserveerd voor de beste Am-rijder van minstens 40 jaar.

In het kader van de evenementen die officieel onder de benaming ‘Benelux Racing Series’ worden georganiseerd delen de deelnemers aan de Porsche Sprint Trophy Benelux de piste met de rijders van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Beide kampioenschappen krijgen een gescheiden uitslag, waardoor elk voor de eigen titel kan strijden. Met 25 auto’s aan de start van de eerste meeting van het seizoen, op het circuit van Zolder, mag er op elk niveau een mooie strijd worden verwacht… tot groot plezier van alle rijders, die zich zo geen seconde zullen vervelen!

Spannende duels op de piste, maar die gaan niet ten koste van de gezellige sfeer in de paddock. De Porsche Sprint Trophy Benelux wil een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die gepassioneerd is door racen. Een plek waar iedereen zich goed voelt en even de zorgen van alledag kan vergeten, om zich zo volledig aan zijn of haar liefde voor de autosport en het merk Porsche te wijden. Om dat te bereiken wordt er bij elke wedstrijd een schitterende ontvangstruimte geïnstalleerd, die in de paddock zonder twijfel heel snel ‘the place to be’ wordt. Rijders, teamleden en gasten kunnen er elkaar ontmoeten voor een hapje of een drankje in de open bar. Met respect voor de heersende maatregelen, en wat meer ontspannen vanaf het mag, wordt iedereen ook uitgenodigd voor een gezellige thema-avond. Of hoe de raceweekends een prachtige mix van competitie en ontspanning zullen worden!

In afwachting van de start van het seizoen, op 8 en 9 mei, kunnen de deelnemers op donderdag 8 april aan de slag in Zolder, tijdens de officiële testdag. Voor GP Elite, JW Racing, August Porsche, Speedlover en NGT – allemaal teams die nu al hun aanwezigheid hebben bevestigd – een uitstekende kans om zich al een keer warm te draaien. Nog een beetje geduld: het volledige startveld van de editie 2021 van de Porsche Sprint Trophy Benelux wordt binnenkort onthuld!

Bron: Porsche Sprint Trophy Benelux

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!