Porsche Supercup: Ayhancan Güven wint in Spa-Francorchamps, Dylan Pereira opnieuw leider in het kampioenschap

Porsche Junior Ayhancan Güven scoorde zijn tweede overwinning van het seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup op Spa-Francorchamps. Dylan Pereira kwam net 0,6 seconden tekort aan de finishlijn, maar door zijn tweede plaatst klimt de Luxemburger opnieuw naar de top van het klassement.  

Op zaterdag werd de kwalificatie van de Porsche Mobil 1 Supercup afgewerkt. Porsche Juniors Güven (Martinet by Alméras) en J. Evans (BWT Lechner Racing) zorgen voor de eerste rij lock-out. Het verschil tussen beide ‘Juniors’ bedroeg slechts 19 hondersten van een seconde.

Kampioenschapsleider L. Ten Voorde (Team GP Elite) kwam tijdens de kwalificaties niet verder dan een zesde plek. Hij moest F. Latorre (CLRT) en L. Köhler (Lechner Racing Middle East) voorlaten.

DE RACE

In elf ronden was het verschil tussen de top-10 coureurs amper negen seconden bij de aankomst in de Ardennen. “Het is altijd geweldig om te winnen in Spa”, zei een opgetogen Güven, die de race vanaf pole position was begonnen. “Tegen het einde van de race had ik kleine problemen met de balans van de auto. Gelukkig kon ik Jaxon Evans en vervolgens Dylan Pereira afweren.”  

Niet dat Güven de overwinning zomaar kado kreeg vandaag, hij werd gedurende vele ronden onder druk gezet door de twee BTW Lechner Racing-coureurs maar kon het hoofd koel houden. “Dat was geweldig teamwerk tussen Jaxon en mij”, onthulde Pereira, die herhaalde pogingen deed om zijn teamgenoot in te halen. Deze aanvallen waren echter tevergeefs, totdat Evans tijdens het remmen aan het einde van het lange rechte stuk op Kemmel wat vuil op de baan over het hoofd zag en met geblokkeerde voorwielen gedwongen werd een nooduitgang te gebruiken. “Ik had geluk dat ik in die bocht een andere lijn nam dan Jaxon, anders was ik misschien ook de fout in gegaan”, gaf Pereira toe. Hij kon Evans passeren door deze fout en kon vervolgens het gat naar de leidende Güven dichtrijden. “Ik was sneller dan Ayhancan, maar het was niet genoeg om echt aan te vallen”, concludeerde de Luxemburger.  

Dylan Pereira

Florian Latorre (Frankrijk / Team CLRT) vervolledigde het podium, hij kon Evans ook nog voorbij gaan en boekte hiermee zijn beste resultaat tot nu toe dit seizoen. Jaxons Evans (Nieuw-Zeeland / BWT Lechner Racing) moest genoegen nemen met de vierde positie, al kwam deze plaats in de laatste ronde ook nog onder druk te staan door Larry ten Voorde die knap vijfde werd. “Wat een geweldige race, het was zo leuk”, grijnsde de Nederlander, ondanks het verlies van de voorsprong in het kampioenschap.  

De andere Nederlander Jaap van Lagen kwam als zesde over de eindmeet, posities zeven tot negen werden ingenomen door een drietal rookies, aangevoerd door Marvin Klein (Martinet van Alméras), Max van Splunteren (Nederland / Team GP Elite) en Jean-Baptiste Simmenauer (Frankrijk / Lechner Racing Middle East). De 17-jarige gastrijder Loek Hartog (Nederland / Bas Koeten Racing Team) maakte de top tien af.  

Aanstaande zondag vindt de laatste ronde plaats in Monza, Dylan Pereira heeft een kleine voorsprong van 4 punten op Larry ten Voorde (Team GP Elite). Het beloofd dus nog een spannende seizoensfinale te worden op Italiaanse bodem.

Results

Results round 7 Porsche Mobil 1 Supercup, Spa-Francorchamps (B), 11 laps
1. Ayhancan Güven (Turkey/Martinet by Alméras), 26:50.573 minutes
2. Dylan Pereira (Luxembourg/BWT Lechner Racing), + 0.608 seconds
3. Florian Latorre (France/CLRT), + 1.297 seconds
4. Jaxon Evans (New Zealand/BWT Lechner Racing), + 1.981 seconds
5. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), + 2.237 seconds
6. Jaap van Lagen (Netherlands/FACH AUTO TECH), + 2.956 seconds

Porsche Mobil 1 Supercup 2020, standings after 7 of 8 races
1. Dylan Pereira (Luxembourg/BWT Lechner Racing), 134 points
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 130 points
3. Ayhancan Güven (Turkey/Martinet by Alméras), 113 points
4. Jaxon Evans (New Zealand/BWT Lechner Racing), 96 points
5. Florian Latorre (France/CLRT), 85 points
6. Max van Splunteren (Netherlands/Team GP Elite), 71 points

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!