Porsche Supercup: Larry ten Voorde pakt tweede zege en neemt de leiding in het kampioenschap over

Larry ten Voorde weet zijn poleposition te verzilveren en heeft de zesde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup in Barcelona gewonnen, Porsche Junior Jaxon Evans werd tweede net voor Pereira. Met zijn tweede zege van het seizoen vervangt de Nederlander Dylan Pereira aan de top van het klassement. 

Eerst leek het erop dat Evans polesitter Ten Voorde de overwinning zou ontnemen. Hij was beter weg bij de start en haalde de Nederlander in de eerste bocht in. Een botsing stopte de race echter na een paar seconden nadat een coureur bij de start stopte. De ontwijkende bewegingen van de chauffeurs die verder achterop vertrokken, leidden tot een kettingreactie waarbij vier voertuigen in de botsing verstrikt raakten. Acteur Michael Fassbender werd ook betrokken bij dit ongeval. De Duits-Ierse Hollywood-ster deed mee aan de Porsche Mobil 1 Supercup als gastrijder en was een van de coureurs die al na een paar meter uit de race werd gegooid.

Met de lichten terug op groen draaide Ten Voorde de rollen helemaal om. Hij passeerde Evans en kon langzaam uitlopen in de resterende ronden. “Evans kwam bij de eerste start gewoon beter van de lijn”, gaf Ten Voorde toe. “Maar ik kon de kans niet weerstaan ​​om dat bij de herstart te corrigeren.”  Voor Evans was de tweede start het tegenovergestelde. “Mijn eerste was perfect, de tweede heb ik mijn bandentemperatuur verkeerd ingeschat, dat opende de deur voor Larry om me in te halen.”  Pereira nam zijn verlies van de voorsprong in het kampioenschap feitelijk op: “Na het starten van de race vanaf P5 verbeterde ik met twee plaatsen. Meer was vandaag niet mogelijk.”

Achter Florian Latorre (Frankrijk / CLRT) eindigde Max van Splunteren (Team GP Elite) als vijfde en won daarmee het Rookie Klassement. De Nederlander verdedigde zijn positie over de hele raceafstand met zijn rookie-rivalen Leon Köhler (Duitsland / Lechner Racing Middle East) en Jaap van Lagen (Nederland / FACH AUTO TECH). “Het gevecht met drie spelers was zwaar maar erg leuk”, concludeerde Van Splunteren, die nu bovenaan de tafel schuift in de categorie rookie.

Porsche Junior Ayhancan Güven pakte de vlag pas als achtste, met rookie Marvin Klein (Frankrijk / Martinet van Alméras) en Marius Nakken (Noorwegen / Dinamic Motorsport) die de top tien afronden. De ProAm Classificatie ging naar Roar Lindland (Noorwegen / Pierre Martinet by Alméras) voor zijn teamgenoot Clément Mateu (Frankrijk) en Philipp Sager (Oostenrijk / Dinamic Motorsport). Met dit resultaat breidt Lindland zijn voorsprong in de categorie ProAm uit.

De volgende stop voor de Porsche Mobil 1 Supercup is het F1-circuit in Spa-Francorchamps (België), waar de zevende ronde wordt verreden als onderdeel van de Belgische Grand Prix over twee weken (30 augustus 2020).

Results

Results round 6 Porsche Mobil 1 Supercup, Barcelona (E), 13 laps
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 41:33.214 minutes
2. Jaxon Evans (New Zealand/BWT Lechner Racing), + 0.524 seconds
3. Dylan Pereira (Luxembourg/BWT Lechner Racing), + 3.854 seconds
4. Florian Latorre (France/CLRT), + 4.421 seconds
5. Max van Splunteren (Netherlands/Team GP Elite), + 8.733 seconds
6. Leon Köhler (Germany/Lechner Racing Middle East), + 8.997 seconds

Porsche Mobil 1 Supercup 2020, standings after 6 of 8 races
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 118 points
2. Dylan Pereira (Luxembourg/BWT Lechner Racing), 114 points
3. Ayhancan Güven (Turkey/Martinet by Alméras), 88 points 
4. Jaxon Evans (New Zealand/BWT Lechner Racing), 82 points
5. Florian Latorre (France/CLRT), 68 points 
6. Max van Splunteren (Netherlands/Team GP Elite), 63 points

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!