Porsche Supercup: Larry ten Voorde scoort op Silverstone

Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite) geeft de concurrentie het nakijken op de vierde race van de Porsche Mobil 1 Supercup in Silverstone. De leider in het kampioenschap Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing) kent een minder goed weekend op het Britse asfalt.

Wat een prachtige demonstratie van Ten Voorde, de Nederlander reed van start tot finish naar de overwinning toe in Silverstone. Met maar liefst twaalf seconden voorsprong bereikte hij in slechts dertien ronden de zwart-wit geblokte vlag. Ten Voorde claimde ook de poleposition tijdens de kwalificatie, de ‘vliegende’ Nederlander haalde een gemiddelde snelheid van meer dan 173 km/u in zijn snelste ronde. Aan het einde van het langste rechte stuk, de Hangar Straight, werd hij geklokt met 255 km/u.

Max van Splunteren (NL/Team GP Elite) teamgenoot van Ten Voorde finishte als tweede. Nieuw-Zeelander Jaxon Evans eindigde op de laatste plaats van het podium, hij slaagde er niet in om Van Splunteren te passeren.

Algemeen leider Dylan Pereira moest genoegen nemen met de zesde plaats na twee overwinningen in de eerste drie races.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!