Porsche Supercup Stiermarken: Dylan Pereira wint overtuigend

Dylan Pereira wint met veel overtuiging de tweede manche van de Porsche Mobil 1 Supercup op de Red Bull Ring. De Luxemburger pakte de zwart-wit geblokte vlag op het Grand Prix-circuit met bijna vier seconden voorsprong op het trio bestaande uit Porsche Junior Ayhancan Güven (TR / Martinet van Alméras), Larry ten Voorde (NL / Team GP Elite) en Leon Köhler (D / Lechner) Racing Middle). 

Met deze overwinning klimt Pereira op naar de top van het puntenklassement in de internationale Supercup. Pereira startte de race vanaf de derde grid-plek en kon Leon Köhler al tijdens de sprint naar de eerste bocht passeren. Enkele seconden later ging de Luxemburger het duel aan met polesitter Güven, Pereira slaagde in zijn opzet en kon de jonge Turk voorbijsteken in de derde bocht. “Ik dacht: het is nu of nooit. Ik wilde zo snel mogelijk de leiding nemen, zodat ik de race van voren kon besturen. Niemand kan dat plannen, alles liep gewoon perfect ”, zei een opgetogen Pereira. 

Güven, Ten Voorde en Köhler probeerden nog om opnieuw aansluiting te vinden bij Pereira, maar de Luxemburger kon 0,2 seconden per ronde verder uitlopen op de rest van het deelnemersveld. “Iedereen wachtte tot de ander een fout maakte, maar het gebeurde gewoon niet”, legt Ten Voorde uit, die Ayhancan Güven niet kon passeren. “Ik kon vandaag niet beter, Dylan was niet te stoppen”, gaf de Porsche Junior Ayhancan Güven toe. “In ieder geval ben ik blij met de punten voor de tweede plaats.”

Leon Köhler was niet helemaal tevreden na de wedstrijd over zijn prestatie ondanks de op één na snelste tijd in de kwalificatie. “Ik had niet verwacht dat de lichten aan het begin zo snel zouden uitgaan. Mijn reactie was niet goed ”, zei de 20-jarige Duitser in een reactie aan Porsche. “Daarom gingen de eerste twee bochten niet zo goed als zou moeten, en natuurlijk hebben Dylan Pereira, Larry ten Voorde en Marvin Klein hiervan geprofiteerd en mij ingehaald.” Toch wist Köhler zich opnieuw een weg langs Marvin Klein (Martinet van Alméras) te manoeuvreren en zo het rookie-klassement te winnen. Roar Lindland (N / Pierre Martinet van Alméras) won de ProAm-klasse voor lokale held Philipp Sager (A / Dinamic Motorsport).

Na deze race op Stiermarken reist de Porsche Mobil 1 Supercup door naar Hongarije, waar volgend weekend de derde ronde van het seizoen wordt gehouden op de Hungaroring in Mogyoród nabij Boedapest.

Results

Result round 2 Lauf Porsche Mobil 1 Supercup, Spielberg (A), 17 laps
1. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing), 26:08.539 minutes
2. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras), + 3.750 seconds
3. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), + 4.342 seconds
4. Leon Köhler (D/Lechner Racing Middle East), + 4.856 seconds
5. Jaxon Evans (NZ/BWT Lechner Racing), + 7.120 seconds
6. Marvin Klein (F/Martinet by Alméras), + 8.860 seconds

Porsche Mobil 1 Supercup 2020, Standings after 2 of 8 races
1. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing), 45 points
2. Jaxon Evans (NZ/BWT Lechner Racing), 37 points
3. Leon Köhler (D/Lechner Racing Middle East), 31 points
4. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 31 points
5. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras), 28 points
6. Florian Latorre (F/CLRT), 21 points

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!