Porsche: Van simracen tot de Formule E-finale met Jani en Lotterer

In een gesprek met podcast “Inside E” vertellen de twee Porsche-fabrieksrijders Neel Jani en André Lotterer over de komende zes races. Ze kijken ook terug op de periode van het coronavirus en vertellen over hun ervaringen in de ABB Formula E “Race at Home Challenge” en in de virtuele 24 uur van Le Mans. 

De twee Porsche-fabrieksrijders beleefden de afgelopen maanden heel verschillende ervaringen, Lotterer was in zijn vakantiehuis in Frankrijk terwijl Jani met zijn gezin in Zwitserland verbleef. Ondanks de moeilijke periode die de pandemie met zich meebracht, hebben ze allebei enkel positieve ervaringen opgedaan. “Meestal zijn we nauwelijks thuis. Het was geweldig om meer tijd op één plek door te brengen en van de kleine dingen te kunnen genieten, ” aldus Lotterer. Jani beschreef de afgelopen maanden ook als een “unieke kans” om dingen te doen waar normaal gesproken anders geen tijd voor is. “Onder normale omstandigheden zijn we de hele tijd onderweg en moeten we ons voorbereiden op de volgende races. Ik kon meer tijd met mijn gezin doorbrengen en me concentreren op andere projecten, zoals werken in de tuin ”, aldus de Zwitser. 

Jani en Lotterer hebben zich op geen enkel moment verveeld tijdens de coronacrisis. Nadat het ABB FIA Formula E Championship stilgelegd werd door het virus, gingen de twee fabrieksrijders van Porsche van het echte werk over naar het simracen. In de “Race at Home Challenge” verzamelde Formule E donaties ten voordele van UNICEF, met de virtuele 24-uursrace op Le Mans als hoogtepunt in de simracing. “Ik heb veel respect voor wat sim-racers bereiken in dit soort uithoudingsraces vanuit een mentaal perspectief”, zei Jani. Lotterer maakt ook vergelijkingen met de echte uithoudingsklassiekers. “Er zijn zeker elementen die je kunt gebruiken in een echte uithoudingsrace. Bijvoorbeeld het verkeersmanagement “, voegde de Duitser eraan toe. 

Maar nu is het wachten eindelijk voorbij en kunnen we terugkeren naar onze echte cockpit. Met in totaal zes Formula E-races in negen dagen staat het TAG Heuer Porsche Formula E Team voor een strak schema. Op het circuit van Berlin-Tempelhof zijn er twee double-header races op elk van de drie verschillende circuitconfiguraties. ‘Het wordt een intensieve periode, maar ik kijk er echt naar uit’, zei Jani. “Het simulatiewerk is anders omdat we ons voorbereiden op drie baanlay-outs voor één locatie”, zei Lotterer. “We zijn ontzettend gemotiveerd en kijken met veel opwinding uit naar onze comeback”.  Begin augustus reist de volledige organisatie van de Formule E  af naar de voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!