PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan de Belgen om de champagne te ontkurken. De Belgium Racing-rijders Jan Lauryssen en Michael Cool namen de zeges in respectievelijk de eerste en de tweede race van de Porsche Sprint Challenge Benelux voor hun rekening, terwijl een andere Belgische formatie, Q1 Trackracing, het met Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens in de 992 AM deed. Mees Muller, G-King en Menno van de Grijspaarde behaalden de overwinningen in de klassen ‘GT4 RS’ en ‘GT4 RS AM’. De volgende afspraak van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2024 brengt ons op 10 juli naar Assen in het noorden van Nederland.

Circuit Zolder is een typisch circuit voor merkencups en dus is de Porsche Sprint Challenge Benelux er zeker op zijn plaats. Met een startveld dat de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en de Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport mooi verdeelde, stond donderdag 20 juni in Limburg bol van de Porsche actie.

PSCB 2024

De beide poleposities waren niet geheel verrassend voor thuisrijder Jan Lauryssen, met telkens zijn teamgenoot Michael Cool naast hem op de eerste startrij. Voor de eerste race waren de snelste tijden in de diverse klassen voor Filip Teunkens (992 AM), Mees Muller (GT4 RS) en Menno van de Grijspaarde (Team GP Elite – GT4 RS AM) en diezelfde namen waren ook primus in de tweede kwalificatiesessie die de startorde voor de tweede afspraak van 30 minuten bepaalde.

PSCB 2024

Die eerste wedstrijd was een kolfje naar de hand van Jan Lauryssen. “Ik ben blij om in de Porsche Sprint Challenge Benelux te kunnen starten en met de tweede manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux dit weekend op Circuit Zolder in het vooruitzicht, is het veel beter om te komen racen, dan te testen. De Porsche Sprint Challenge Benelux is bovendien een prima georganiseerde competitie, met heel veel rijtijd op één dag, alles gebald, dus wat mij betreft een prima ervaring.” Lauryssen haalde het in de eerste race voor Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens, meteen de nummers één en twee in de klasse 992 AM. De vierde plaats algemeen was voor de winnaar in de klasse voor de Porsche Cayman GT4 RS, Mees Muller en de vijfde stek was voor de leider in het kampioenschap, Niels Troost.

In de tweede helft van de race begon het te regenen en ik heb mijn ervaring uit de karting gebruikt om de juiste lijnen te zoeken”, vertelde de jonge Mees Muller die in de regen zeer mooie dingen liet zien. “Ik reed zelfs enkele ronden op de tweede plaats achter Jan Lauryssen en ik moet zeggen dat de Porsche Cayman GT4 RS een heerlijke auto in zo’n omstandigheden is.” 

PSCB 2024

Mees haalde het voor Dino van der Geest (Team GP Elite) en de winnaar in de klasse GT4 RS AM, G-King. Menno van de Grijspaarde en Bas Barenbrug (Bas Koeten racing) werden achter de Brit tweede en derde.

Michael Cool behaalt zijn eerste

Voor de tweede race was Jan Lauryssen niet tijdig uit de pitlane geraakt en de voormalige AM en PRO-AM-kampioen van de Porsche Carrera Cup Benelux diende achteraan te vertrekken. Zijn inhaalrace strandde op de tweede plaats, achter de winnaar, een zeer blije Michael Cool:

PSCB 2024

Schitterend, na de pech deze ochtend is dit mijn eerste zege van het seizoen en een enorme merci aan het team Belgium Racing. De Porsche was echt goed en ik heb continu mijn rondetijden scherper kunnen stellen en zo de zege binnengehaald. Ik hoop op deze manier verder te gaan en mee voor de titel te vechten.”

Achter Cool werd Lauryssen dus tweede, voor een volledige Belgische top 3 in de klasse 992 AM, met Filip Teunkens voor Nicolas Vandierendonck en Philippe Wils in de kleuren van Speedlover. Niels Troost kende pech in de aanvangsfase, maar blijft wel leider in het algemene kampioenschap.

PSCB 2024

Mees Muller werd knap zesde en won in de strijd bij de Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport, voor Dino van der Geest (Team GP Elite) en de winnaar in de klasse GT4 RS AM, Menno van de Grijspaarde. Tyler Eaton (RFF Motorsport) werd derde in ‘GT4 RS’. G-King en Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing) mochten mee naar het podium in ‘GT4 RS AM’.

Afspraak nu op 10 juli in het Noord-Nederlandse Assen!

Foto’s met dank aan ©Frank Franssens, ©Ivan Tarantsov en ©MS Media!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!